جلوگیری از مشکلات لنز چشمی – افرادی که دچار ضعیفی چشم هستند و از عینک طبی استفاده می کنند پس از مدتی ممکن است از عینک زدن خسته شوند و در عین حال شرایط مناسبی هم برای انجام جراحی های انکساری چشم را هم ندارند
برای این دسته از افراد لنز چشم تماسی گزینه بسیارمناسبی است تا بتوانند با لنز طبی نمره دار بی رنگ و طبی رنگی از نعمت بینایی بیشتر لذت ببرند.
بر اساس مرکز تحقیقات کنترل پیشگیری بیماری آژانس ایلات متحده (CDC) بالغ بر 30 میلیون امریکایی، کاربر لنزهای تماسی وجود دارد که این آمار نشان دهنده میزان رضایت و راحتی لنزهای چشمی تماسی در بین افراد می باشد و برای آن ها استفاده از لنزهای طبی بسیار رضایت بخش می باشد.
اما با این حال نمی توان منکر این شد که لنزهای چشمی تماسی هیچ گونه معایبی ندارند و بدون مشکل هستند.
ما در این مقاله به نکاتی در رابطه با جلوگیری از مشکلات لنز چشمی پرداخته ایم که می تواند برای کاربران لنز بسیار مفید باشد .
با من تا انتهای مقاله همراه باشید.
نکاتی برای جلوگیری از مشکلات لنز چشمی
اگر از لنز چشمی تماسی استفاده می کنید احتمالا تا به حال احساس درد و ناراحتی در ناحیه چشم را تجربه کرده اید.
علائم آزار دهنده ی لنزهای چشمی می تواند شامل مواردی چون آبریزش، تاری دید، درد، سوزش، التهاب و قرمزی، خارش، خشکی چشم و حساسیت به نور و موارد مشابه باشد.
دلایل این علائم می تواند بیانگر عوامل خفیفی مثل سایز لنز نامناسب برای چشم کاربر یا مشکلات محیطی باشد و یا بیانگر عوامل جدی تری مثل عفونت یا زخم قرنیه باشد.
فرقی نمی کند این علائم خفیف باشند یا جدی و اخطار دهنده. زیرا علائم ناخوشایند لنزهای چشمی می تواند مشکل ساز شود و دردسر آفرین باشد.
لنز چشمی باید انقدر در چشم کاربر راحت باشد که او حتی احساس نکند لنز گذاشته است اما به این معنی نیست که عوامل مختلف نمی توانند در دراز مدت مشکل آفرین شوند.
در ادامه به نکاتی در خصوص جلوگیری از مشکلات لنز چشمی و پیشگیری از علائم آزار دهنده ی آن ها پرداخته ایم.
انتخاب سایز مناسب لنز چشم
همانطور که قبلا هم گفتیم لنز چشم دارای دیامتر و بیس کرو می باشد و سایز لنز بر اساس آن کوچک و بزرگ می شود و افراد بر اساس سایز چشم خود باید لنز مناسب را تهیه کنند.
برای اندازه گیری سایز چشم خود باید به چشم پزشک یا اپتومتریست مراجعه کنید تا با دستگاه های مخصوص سایز چشم شما اندازه گیری شود.
لنزهای تماسی بدون هیچ واسطه ای مستقیم روی سطح قرنیه چشم می نشیند و توسط لایه اشکی که یک محافظ چند لایه از آب و روغن و موسین است شناور می شود.
پزشک شما برای جلوگیری از مشکلات لنز چشمی ناشی از اندازه ی مناسب لنز با چشمان شما با معاینه کامل و ارزیابی سایز و فرم و حالت چشم به شما کمک می کند لنز مناسب با سایز چشم تان تهیه کنید.
سایز لنز چشم را چگونه تشخیص دهیم
جلوگیری از مشکلات لنز چشمی با اشک مصنوعی
وقتی که لنزهای چشمی تماسی به میزان بیشتری بر روی لایه اشکی نازکی که روی قرنیه را پوشانده است قرار بگیرد، در چشم راحت تر خواهد بود.
برای جلوگیری از مشکلات لنز چشمی ناشی از خشکی چشم می توانید از قطره اشک مصنوعی استفاده کنید. این قطره با صاف و روان کردن لایه اشک استفاده از لنز را بسیار راحت تر می کند.
اما برای استفاده از قطره های اشک مصنوعی مناسب با چشم هایتان حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
گذاشتن پلاگین در چشم
در صورتی که مشکلات لنز چشمی ناشی از خشکی چشم و مشکل در تولید اشک باشد معمولا اشک مصنوعی درمانگر خوبی برای طولانی مدت در خصوص این مشکل نخواهد بود.
چشم پزشک شما با بررسی دقیق می تواند مشکل اساسی را تشخیص دهد و بر اساس آن درمان را شروع کند. اگر چشم های شما در تخلیه اشک مشکل داشته باشد ممکن است برای جلوگیری از این مشکل، پزشک یک پلاگین در مجاری اشک شما قرار دهد.
گذاشتن پلاگین در چشم باعث می شود تا لایه اشکی در چشم جمع شود و لایه محکم تری برای قرار گرفتن لنز در چشم مهیا شود و در این صورت میتوان گذاشتن پلاگین را یکی دیگر از عواملی که باعث جلوگیری از مشکلات چشمی می شود، دانست.
ممکن است پزشک در ابتدای درمان از یک پلاگین جذبی برای ارزیابی واکنش آن به درمان استفاده کند.
👈 خرید بهترین برندهای لنز چشمی رنگی و طبی
استفاده از اسیدهای چرب امگا3
ناهنجاری های غدد اشکی تنها منوط بر تولید ناکافی اشک نیست که منجربه خشکی چشم می شود. در صورتی که ترکیب شیمیایی اشک فرد از بین رفته باشد، اشک چشم بیش از پیش در معرض تبخیر قرار می گیرد.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته مصرف مکمل های غذایی شامل اسیدهای چرب امگا3 و روغن بذر کتان، ترکیب روغنی اشک را بهبود می دهد و تبخیر شدن غیر عادی اشک را کنترل می کند و در پی آن به جلوگیری از مشکلات لنز چشمی کمک می کند و به لنز تماسی اجازه می دهد تا راحت تر روی لایه اشکی قرار بگیرد.
تعویض لنز چشمی به جهت جلوگیری از مشکلات و ناراحتی های چشمی
اگر از سایز لنز خود مطمئن هستید و همچنین از سلامت غدد اشکی و عدم ابتلا به حشکی چشم اطمینان حاصل پیدا کرده اید ولی همچنان درگیر ناراحتی و مشکلات لنز چشمی هستید، بهترین و ساده ترین راه حل تعویض لنز چشمی تان می باشد.
آیا میدانید لنز چشمی می تواند باعث کمبود اکسیژن رسانی به چشم شود؟
قرنیه چشم، لایه ی بیرونی شفاف جلویی چشم است که از رگ های خونی برخوردار نیست و به همین دلیل اکسیژن مورد نیاز خود را مستقیم ازهوا میگیرد.
وقتی ما لنز را داخل چشم مان می گذاریم میزان اکسیژن رسانی به چشم کاهش پیدا می کند و این می تواند باعث تورم قرنیه شود و در پی آن قرمزی چشم، تاری دید و خشکی اتفاق می افتد.
برای جلوگیری از مشکلات چشمی این چنینی لنزهای تماسی از جنس سیلیکون هایدروژل تولید شده است که در مقایسه با لنزهای هایدروژلی نفوذپذیری اکسیژن بسیار بیشتری دارد و به همین دلیل می توان از آن ها در مدت زمان طولانی تری استفاده کرد و با آن احساس راحتی فوق العاده ای را تجربه کرد.
اما با وجود لنزهای چشمی سیلیکون هایدروژل هم لازم است هر چند وقت یک بار به طور مرتب به چشم هایتان استراحت دهید و با یک بینایی سنج در این خصوص مشورت نمایید.
نقش مراقبت های پس از استفاده از لنز چشمی در جلوگیری از مشکلات لنز
رعایت یک برنامه ی مشخص در استفاده از لنز چشمی می تواند به جلوگیری از مشکلات لنز چشمی بسیار کمک کند.
- شستن دست ها قبل و بعد از گذاشتن لنز در چشم امریست که باید همیشه به آن توجه شود و برای انواع لنزهای چشمی لازم الاجراست.
- توجه به ظاهر لنز که دچار مشکلاتی مثل خراش، تغییر رنگ و تغییر سایز و حالت نشده باشد.
- لنزهای چشمی تماسی نرم بسیار ظریف و نازک هستند و اگر در مراقبت از آن ها کم توجهی کنیم به راحتی پاره می شوند.
- هر چه تاریخ مصرف لنزها کوتاه تر باشد ضخامت کمتری نیز دارد و آسیب پذیر تر می باشد.
- لنزها را بیشتر از تاریخ مصرفشان استفاده نکنید
- لنزهای یک بار مصرف را مجددا استفاده نکنید و پس از یک بار استفاده آن ها دور بیندازید.
- از محلول لنز مناسب استفاده کنید
- برای جلوگیری از مشکلات لنز چشمی، لنزهایتان را فقط با مایع لنز شستشو دهید.( از شستشوی لنز با سرم، آب جوشیده،آب مقطر و… پرهیز کنید)
- پس از هر بار استفاده لنزها را به خوبی با مایع لنز شستشو دهید و مایع لنز آن را تعویض نمایید.
- برای اطمینان بیشتر و جلوگیری از عفونت، جالنزی خود را هر ماه تعویض نمایید.
جلوگیری از مشکلات لنز چشمی با مراقبت از لنز
بر اساس تحقیقات صورت گرفته از سوی CDC، نود درصد از افرادی که کاربر لنزهای تماسی هستند به میزان لازم از لنزهایشان مراقبت نمی کنند و همین امر باعث عفونت های جدی چشمی مانند بیماری کراتیت می شود.
در نتیجه همانطور که گفتم مراقبت های بهداشتی مثل تمیز بودن دست، خشک کردن دست برای لنز گذاشتن بسیار با اهمیت است.
از لنز گذاشتن در هنگام استحمام، شنا، دریا و… پرهیز کنید.
در هنگام خواب هرگز با لنز چشمی نخوابید مگر اینکه لنز شما از جنس سیلیکون هایدروژل باشد که باز هم پیشنهاد نمی شود.
خوابیدن با لنز چشم چه عوارضی دارد و باعث چه بیماری هایی می شود؟
هرگز محلول لنزهایی که دارید را با هم ترکیب نکنید.
به طور منظم و دوره ای به چشم پزشک یا اپتومتریست مراجعه کنید.
به دلیل کاهش میزان اکسیژن به چشم در زمان لنز گذاشتن، بهتر است از لنزهای نفوذ پذیر به گاز و یا لنزهای سیلیکون هایدروژل استفاده کنید ت به میزان کافی اکسیژن ب چشم هایتان برسد.
خلاصه مطلب
به منظور جلوگیری از مشکلات لنز چشمی که اغلب کاربران لنز با آن دست و پنجه نرم می کنند و شامل التهاب، خارش، سوزش و… است می شود بایستی به رعایت یکسری نکات در استفاده از لنز چشمی بپردازید که شامل موارد زیر می شود:
- سایز لنز چشم مناسب با اندازه ی چشم هایتان انتخاب کنید.
- اگر دچار خشکی چشم هستید از قطره اشک مصنوعی به جهت صاف و روان کردن لایه اشک استفاده کنید.
- اگر با رعایت تمامی موارد برای جلوگیری از مشکلات چشمی باز هم علائم آزار دهنده ای را تجربه کردید، بهتر است لنز جدیدی را جایگزین لنزتان نمایید.
- از مکمل های غذایی که دارای اسیدهای چرب امگا 3 و روغن بذر کتان مصرف کنید زیرا باعث بهبود ترکیب روغنی اشک می شود و باعث می شود لنز راحت تر روی لایه اشکی قرار بگیرد.
- مراقبت های قبل و بعد لنز گذاشتن را رعایت کنید تا باعث جلوگیری از مشکلات لنز چشمی شود.