مقالات آموزشی

رینگ گذاری داخل چشمی چیست  و چه کاربردی دارد؟

رینگ گذاری داخل چشمی

رینگ گذاری داخل چشمی- افرادی که دچار مشکلات قرنیه هستند شاید بیشتر با این اصطلاح آشنا باشند زیرا رینگ گذاری یکی از روش های اصلاح مشکلات قرنیه است و به دلیل اینکه قرنیه در چشم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است در این مقاله می خواهم توضیحاتی درخصوص یکی از روش های اصلاح آن تحت عنوان رینگ گذاری صحبت کنم

رینگ گذاری داخل چشمی

در واقع رینگ گذاری یک نوع جراحی چشم است که در آن رینگ پلاستیکی در لایه ی میانی قرنیه گذاشته می شود. هدف از قرار دادن رینگ در قرنیه، اصلاح مشکلات خاص به وجود آمده در آن و ایجاد دید بهتر برای بیمار می باشد.

قرنیه یک لایه شفاف است که در خارجی ترین بخش چشم  قرار گرفته است و از چشم محافظت می کند.. این عضو مهم می تواند از چشم ها در برابر میکروب، ذرات، گرد و خاک و … محافظت کند . از دیگر وظایف  این عضو مهم در چشم، می توان به تمرکز نور در چشم اشاره کرد.

قرنیه می تواند در برابر شرایط و بیماری های خاص آسیب پذیر باشد ,  اگر قرنیه فرم درست و سالمی نداشته باشد نور در جایی که باید متمرکز نمی شود و اگر هم در جای درست متمرکز شود حتی اگر با عینک و لنز طبی هم باشد، فرد با تاری دید مواجه خواهد بود.

رینگ گذاری داخل چشمی

دلیل به کارگیری از رینگ در داخل چشم چیست؟

یکی از دلایلی که ممگن است پزشک شما روش درمان رینگ گذاری داخل چشمی را انتخاب کند، قوز قرینه باشد و همانطور که در مقاله های پیشین در خصوص این بیماری صحبت کرده ام قوز قرنیه یعنی حالتی که قرنیه شکل مخروطی به خود گیرد و از حالت کروی و گرد خارج شود.

افرادی هم که به قوز فرنیه دچار می شوند انکسار و شکست نور در زمان ورود به چشم با مشکل مواجه می شود و نهایتا سبب اختلال در دید بیمار می گردد

رینگ گذاری برای درمان قوز قرنیه

درمان نزدیک بینی با رینگ گذاری داخل چشمی

یکی دیگر از دلایلی که روش رینگ گذاری چشمی انتخاب می شود درمان نزدیک بینی توسط این روش می باشد.

کسانی که دچار نزدیک بینی هستند و نمی توانند با عینک و لنز طبی رنگی و یا لنز طبی بی رنگ افراد و اشیائی که در فاصله ی دورتر از آن ها هستند را به خوبی ببینند می توانند به کمک رینگ گذاری داخل چشمی به دید مطلوب برسند و دیگر از عینک و لنز چشم استفاده نکنند. معمولا برای افرادی که دچار نزدیک بینی خفیف هستند این روش روشی امن و مناسب می باشد.

در نزدیک بینی اشعه های نوری که به چشم می رسند به جای آنکه در شبکیه متمرکز شوند در مقابل آن متمرکز می شوند ودلیل آن هم می تواند فرم عیر طبیعی فرنیه، کره چشم و عدسی باشد.

رینگ گذاری داخل چشمی یکی از بهترین روش های درمان نزدیک بینی است که می تواند جایگزین سایر روش ها مثل لیزیک و کراتونومی شعاعی  شود که البته بیماران بیشتر این روش ها را انتخاب می کنند که دیگر نیازی به لنز و عینک طبی نباشد.

تمامی روش های درمانی جراحی با کمترین ربسک انجام می شود ولی در نهایت به طور کلی همه ی آن ها مزایا و معایب خاص خود را دارند که پزشک بهترین مشاور برای انتخاب مناسب ترین روش درمانی وابسته به نوع بیماری چشمی فرد می باشد.

ممکن است در دو روش کراتونومی شعاعی و لیزیک، قرنیه به صورت غیر طبیعی متورم شود و در پی آن مشکلات بینایی جدیدی برای بیمار ایجاد شود و در این حالت امکان دارد پزشک رینگ گذاری داخل چشم را جهت ثابت شدن قرنیه و اصلاح بعضی از تغییرات ایجاد شده را پیشنهاد کند.

رینگ گذاری برای درمان نزدیک بینی

عواقب و عوارض رینگ گداری داخل چشمی چیست؟

به طور کلی روش درمانی رینگ گذاری داخل چشمی در بیشتر موراد تاثیر مثبت و درمانی خوبی برای بیمار دارد اما ممکن است در برخی از افراد با خطرات و عوارض نادری همراه باشد که عبارتند از:

  • اکستروژن رینگ (خارج شدن رینگ از قرنیه)
  • متورم شدن چشم ها
  • عفونت چشمی
  • سوراخ شدن چشم
  • حرکت رینگ در چشم
  • دیدن نورهای خیره کننده یا هاله های نور در شب
  • دردهای پیاپی و مزمن

علاوه بر این ممکن است با انجام عمل رینگ گذاری داخل چشمی، دید فرد آن طور که انتظار می رود بهبود نیابد و یا بیمار پس از عمل دچار اختلالات بینایی  دیگری مثل آستیگماتیسم شود.

همچنین بیمارانی که بایستی جراحی رینگ گذاری داخل چشمی انجام دهند  ممکن است لازم باشد جهت بهبودی و نتیجه ی بهتر عمل جراحی اصلاحی دیگری هم انجام دهند.

عوارض نادری که ذکر شد بستگی به سن بیمار، شرابط و امکانات پزشکی و دلایل متعدد دیگر دارد که ریسک آن ها را افزایش دهد. در صورتی که پزشک روش درمانی رینگ گذاری داخل چشمی را به شما پیشنهاد کرد حتما از عوارض  و خطرات ناشی از آن از وی اطلاعاتی کافی را دریافت کنید.

اقدامات لازم برای روش درمانی رینگ گذاری داخل چشمی

اگر تصمیم به انجام روش درمانی رینگ گذای  داخل چشمی گرفتید حتما از پزشک خود کارهایی که باید قبل از عمل انجام دهید را بپرسید.

ممکن است لازم باشد داروهایی که در حال مصرف آن هستید را قبل از عمل قطع کنید و یا قبل از عمل چند ساعتی را ناشتا باشید.

معمولا لازم است پزشک قبل از جراحی، از وسایل خاصی برای تاباندن نور به چشم جهت بررسی بیشتر  و بهتر قرنیه استفاده کند و برای این کار لازم است چشم ها کمی گشاد تر شوند که برای این کار از قطره های مخصوص استفاده می شود.

تمامی این موارد توسط کادر بیمارستان و یا پزشک شما قبل از عمل اطلاع رسانی خواهد شد.

روند انجام رینگ گذاری چگونه است؟

پیشنهاد می کنم قبل از انجام عمل رینگ گذاری داخل چشمی حتما در خصوص جزئیات جراحی با پزشک خود صحبت کنید چون ممکن است جزئیات روند عمل کمی متفاوت باشد. در بیشتر موارد فقط یکی از چشم ها مورد جراحی قرار می گیرد و به طور کلی روند عمل به شرح زیر می باشد:

معمولا این روش بدون بی هوشی انجام می شود و برای بی جسی ممکن است پزشک از قطره یا داروی بی حسی تزریقی استفاده کند تا بیمار حین عمل چیزی را متوجه نشود و در برخی موارد هم ممکن است پزشک ترجیح دهد که بایستی بیهوش شود و در طول عمل به خواب عمیق فرو رود.

در ابتدا پس از بی حسی یا بیهوشی، پزشک برش های خیلی ریز و کوچکی بر روی لبه ی بیرونی قرنیه ایجاد می کند.

در قدم بعدی سوراخ هایی در زیر لبه ی بیرونی قرنیه ایجاد می کند

بعد از ایجاد سوراخ، جراح رینگ را به آرامی وارد سوراخ ایجاد شده می کند

پس از جای گیری رینگ داخل سوراخ ها، پزشک قسمت برش خورده را با بخیه های بسیار ریز و ظریف می بندد.

رینگ ها از جنس پلاستیک هستند و به صاف شدن و تغییر حالت قرنیه کمک می کند.

گذاشتن رینگ داخل چشمی به تمرکر پرتوهای نور در محل مناسب و اصلاح بینایی کمک می کند.

اغلب پس از اتمام جراحی یک پماد آنتی بیوتیک به چشم ها زده می شود تا از ایجاد عفونت چشمی جلوگیری شود.

در آخر هم چشم بیمار پانسمان و پوشانده خواهد شد.

اقدامات پس از رینگ گذاری

حتما از پزشک خود در خصوص باید ها و نبایدهای پس از عمل رینگ گذاری چشمی پرس وجو کنید. اغلب این عمل سرپایی می باشد و شما می توانید همان روز ترخیص شوید و به منزل بروید و استراحت کنید.

  • حتما دستورالعمل های پزشک را انجام دهید و همچنین داروهایی که برای شما تجویز کرده را به موقع مصرف کنید.
  • اغلب برای پیشگیری از عفونت چشمی قطره های آنتی بیوتیک تجویز می شود که بیمار بایستی حتما آن را مصرف کند
  • اگر پس از جراجی دچار درد چشمی شدید می توانید از مُسکن های دارویی که نیازی به تجویز پزشک ندارد استفاده کنید.
  • شاید لازم باشد تا 1 روز از چشم بند یا وصله استفاده کنید
  • در خصوص انجام فعالیت های روزانه یا ورزشی پس از جراحی حتما از پزشک خود سوال کنید که آیا مجاز به انجام آن هستید یا خیر
  • پس از عمل از مالیدن چشم ها خودداری کنید.

توجه داشته باشید شما بایستی مراقبت های پس از عمل را به درستی انجام دهید و بعد مورد بررسی قرار بگیرید و پزشک باید بتواند تشخیص دهد که آیا رینگ گذاری چشمی برای شما موثر بوده است یا خیر.

معمولا فردای عمل بیمار بایستی توسط پزشک خود معاینه شود و اگر هم چنین نبود در صورت کاهش دید و یا افزایش تورم و قرمزی چشم حتما پزشک خود را مطلع سازید.

برخی از افراد پس از عمل رینگ گذاری نیاز به لنزهای اصلاحی دارند و برخی خیر که این موضوع توسط پزشک تعیین می شود.

خلاصه مطلب:

رینگ گذاری داخل چشمی یعنی قرار دادن یک رینگ پلاستیکی در لایه میانی قرنیه. این روش به جهت درمان ضعف بینایی ناشی از قوز قرنیه باشد و یا اصلاح اختلال نزدیک بینی انجام می شود.

در بیشتر موارد این جراحی موفقیت آمیز و بدون عوارض انجام می شود اما در موارد نادری می تواند با عوارض مثل: سوراخ شدن چشم، اکستروژن رینگ، کراتیت، درد چشمی، تورم، قرمزی و عفونت همراه باشد.

حتما از پزشک خود در خصوص اقدامات پیش از عمل سوال کنید و همچنین مراقبت های پس از عمل رینگ گذاری چشمی را به درستی انجام دهید.

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *