مقالات آموزشی

7 باور اشتباه درباره استفاده از لنز چشم

7باور غلط درباره استفاده از لنز چشم

7 باور اشتباه درباره استفاده از لنز چشم – متاسفانه خیلی از ما بدون اینکه تجربه استفاده از ابزار یا وسیله ای را داشته باشیم یا حتی در مورد آن تحقیقی کرده باشیم، شایعات و حرف هایی که هیچ پایه علمی ندارند  را باور می کنیم. لنز چشم یکی از ابزارهایی است که بسیاری از مردم اطلاعات علطی در مورد استفاده از آن به دیگران می دهند. در این مقاله به 7 باور اشتباه درباره لنز چشم پرداخته ایم تا کسانی که از لنز چشم استفاده می کنند روش صحیح آن را بیاموزند و با اطلاعات غلطی که دیگران به آن ها می دهند به لنز و چشم خود صدمه  ای وارد نکنند. با ما همراه باشید.

اولین باور اشتباه (استفاده از لنز چشم فقط برای ضعیفی خفیف)

خیلی از افراد بدون هیچ اطلاعاتی فکر می کننند لنز چشم را فقط کسانی می توانند استفاده کنند که نمره چشم آن ها بسیار کم است ودر غیر این صورت یا فرد باید چشم هایش را عمل جراحی کند و یا حتمن از عینک طبی استفاده نماید.

این حرف 100% اشتباه است. لنزهای تماسی می توانند تا بیش از 90% از مشکلات بینایی را بهبود دهند. به طور تقریبی می توان گفت تمام مشکلات بینایی با استفاده از لنز چشم بر طرف می شود.

از مهم ترین مشکلات بینایی می توان به دوربینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم اشاره کرد که خوشبختانه با لنزهای تماسی که در حال حاضر تولید شده اند قابل حل است و حتی لنرهای چشمی طبی قابلیت اصلاح بینایی چشم های خیلی ضعیف را هم دارند

دومین باور اشتباه (دیابتی ها از لنز چشم نمی توانند استفاده کنند)

بحث در خصوص استفاده از لنز چشمی برای بیماران دیابتی مساله ایست که سال هاست به آن پرداخته می شود  و کنگره های پزشکی تا حد زیادی منع مصرف بیماران دیابتی از لنز چشم را نقض کرده اند.

مهم ترین علتی که باعث می شود تا پزشک به بیماران دیابتی اجازه استفاده از لنز چشمی را ندهد درمان اشتباه بیماری دیابت است.

اگر بیماران دیابتی رژیم غذایی درستی نداشته باشند قند خون آن ها بالا و پایین می شود و همین امر باعث می شود تا رگ های خونی شان منقبض شده و پاره شود که این فرآیند در عملکرد چشم اختلال ایجاد می کند و تنها ربطی به استفاده لنز های تماسی ندارد. در نتیجه افراد دیابتی که مشکلات بینایی آن ها شدید است نباید تا هنگام درمان و بهبودی بیماری شان از لنز چشم استفاده کنند.

شایان ذکر است در صورت پیروی از درمان صحیح و رژیم غذایی درست با تشخیص پزشک بیماران دیابتی می توانند از لنز چشم استفاده کنند.

سومین باور اشتباه (خوابیدن با لنز چشم)

خیلی از افرادی که حتی از لنز چشمی استفاده نمی کنند به دیگران توصیه می کنند که می توانند با لنز چشم بخوابند که این کاملا اشتباه است.

البته در حال حاضر شرکت های تولید کننده برخی از لنزهای تماسی مدعی هستند که خوابیدن با لنزهایی که از جنس سیلیکون هایدروژل است مانعی ندارد  و هیچ مشکلی برای چشم ایجاد نمی کند اما با توجه به اینکه چشم، اکسیژن مورد نیاز را از هوا دریافت می کند بهتر است در هنگام خواب لنز ها را از چشم خارج کنید.

علاوه بر این چشم پزشکان و اپتومتریست ها معتقدند خوابیدن با لنز در دراز مدت آسیب های جدی به چشم وارد می کند در نتیجه پیشنهاد می کنیم حتی با لنزهایی که خوابیدن با آن ها از سوی تولید کنندگان آن ها بدون مشکل اعلام شده حتی المقدور نخوابید مگر در موارد خاص و ضروری.

7 اشتباه استفاده لنز چشم: خوابیدن با لنز

چهارمین باور اشتباه (شستن لنز با آب  شیر)

یکی از پرتکرار ترین اشتباهات افرادی که از لنز چشمی استفاده می کنند شستن لنز با آب شیر و یا سرم شستشو است و فکر می کنند مایع یا همان محلول لنز یک وسیله درآمد زا برای تولید کنندگان و فروشگاه های لنز است.

املاح موجود در آب و کلراید شاید به ظاهر آسیبی به چشم نرساند اما مانع عملکرد صحیح لنز می شود و در پی آن به چشم هم صدمه وارد می کند. تهیه یک مایع لنز مناسب و چند منظوره برای شستشوی لنز چشم یک امر ضروریست و بر خلاف باورهای اکثر مردم یک وسیله پولساز برای فروشندگان نمی باشد.

در املاح آب تعداد زیادی میکرو ارگانیزم وجود دارد که فقط برخی از آن ها برای سلامت چشم خطر زا نیست که از خطر ناک ترین میکرو ارگانیزم ها می توان به آمیب اشاره کرد که در آب گرم کن ها و مخزن های آب گرم به وفور وجود دارد و باعث عفونت و یا کوری چشم می شود.

به همین علت است که توصیه می کنیم برای خرید لنز چشم حتمن از یک متخصص یا اپتومتریست مشاوره بگیرید و از فروشگاه های معتبر، لنز مورد نظرتان را تهیه نمایید.

7 اشتباه استفاده لنز چشم : شستن لنز چشم با آب شیر

پنجمین باور اشتباه (درصد آب لنز بیشتر= ساختار لنز بهتر)

همانطور که می دانید بخشی از ساختار لنز ها را آب تشکیل می دهد و هر چه میزان آب لنز بیشتر باشد سطح چشم مرطوب تر است و استفاده از لنز نیز راحت تر خواهد بود و فرد کمتر دچار التهاب و تحریک چشم می شود.

خشکی چشم یکی از مشکلاتی است که کاربران لنز اغلب با آن درگیر هستند که باعث سوزش و خارش چشم می شود و استفاده از لنز هایی که درصد آب بیشتری دارند برای این افراد راحت تر است اما مشکلی که وجود دارد گاهی هر چه میژان آب لنز بیشتر باشد میزان نفوذ پذیری اکسیژن آن کاهش می یابد و چشم به عنوان یک عضو زنده باید نفس بکشد و به قرنیه چشم اکسیژن کافی برسد.

به همین خاطر انتخاب بین لنزهای با اکسیژن بالا و درصد آب بالا یک دغدغه برای مصرف کنندگان و  متخصصان است.

در نتیجه درصد محتوای آب بالا به تنهایی کیفیت لنز را تضمین نمی کند و پارامترهای دیگری هم تاثیر گذار هستند.

بهترین راه برای خرید لنز مناسب مراجعه به پزشک و اپتومتریست می باشد تا با بررسی وضعیت چشمهایتان بهترین لنز را به شما معرفی نماید.

ششمین باور اشتباه (رانندگی با لنز ممنوع!)

اول از همه در خصوص این مساله باید بگوییم که هر کشوری قوانین مخصوص به خود را دارد به طور مثال اگر فردی چشم های ضعیفی داشته باشد در هنگام اخذ  گواهینامه رانندگی وی لزوم استفاده از عینک درج می گردد ولی اگر فرد پس از چندی بخواهد به جای عینک از لنز طبی استفاده نماید  بایستی با مراجعه به نهادهای مربوطه اقدامات لازم را انجام دهد تا بتواند با لنز رانندگی کند.

اما در خصوص محدودیت استفاده از لنز باید گفت هیچ مشکلی در استفاده از لنز در هنگام رانندگی وجود ندارد و حتی لنز چشم نسبت به عینک عمق میدان بیشتری دارد  و فرد به راحتی می تواند رانندگی کند.

هفتمین باور اشتباه (وقتی لنز در چشم است به تلویزیون و کامپیوتر نگاه نکنید)

در حال حاضر استفاده از گوشی های هوشمند و کامپیوتر و وسایل الکترونیکی بسیار زیاد شده  است که استفاده مداوم از آن ها به چشم آسیب می رساند اما همه دستگاه های الکترونیکی برای چشم خطر زا نیست و مشکلی برای استفاده از لنز چشم در هنگام استفاده از آن ها وجود ندارد.

اما توصیه می شود افرادی که از لنز چشمی استفاده می کنند و کارشان ایجاب می کند بیش از 5 ساعت به صفحه نمایشگر لب تاپ، گوشی تلفن و … نگاه کنند حتمن از قطره مرطوب کننده لنز چشم استفاده نمایند تا کمبود آب در ساختار لنز را جبران نماید که دچار خشکی و سوزش چشم نشوند.

در آخر باید بگوییم تمامی باورهای اشتباه در مورد استفاده از لنز چشم هیچ پایه علمی ندارد و ممکن است برخی از افراد بر اساس تجربه و یا گفته های دیگران از گذاشتن لنز چشمی هراس داشته باشند اما ما به شما این اطمینان را می دهیم استفاده از لنز در هیچ کدام از موارد مذکور مشکلی را برای شما به وجود نمی آورد و باعث آسیب به چشم نخواهد شد.

همچنین علاوه بر این خرید لنز چشم از فروشگاه های معتبر و همچنین خرید بهترین برند لنز چشم در انواع لنز رنگی، لنز طبی و لنز طبی رنگی با مشاوره اپتومتریست و یا چشم پزشک که با چشم شما بیشترین سازگاری را داشته باشد از اهمیت ویژه ای برخوردار است که در این خصوص می توانید از مشاورین و اپتومتریست های ایران لنز کمک بگیرید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی در مورد “7 باور اشتباه درباره استفاده از لنز چشم

  1. زهرا شکیبا گفت:

    سپاس فراوان از شما،مطالب عالیه حدود۸ساله لنز طبی استفاده میکنم ولی مطالبی از این سایت یاد گرفتم که تابحال اطلاعی نداشتم فقط یه سوال دارم:اینکه قطره مرطوب کننده رو باید قبل از گذاشتن لنز استفاده کنم یا روی لنز هم بلامانعه؟؟؟

    1. مدیرسایت گفت:

      سلام خانم زهرا ممنون از شما
      در هر دو شرایط امکان استفاده از قطره وجود داره و مشکلی ایجاد نمی کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *