مقالات آموزشی

سن استفاده از لنز طبی

سن استفاده از لنز طبی چشمی

سن استفاده از لنز طبی-  شاید برای خانم ها و آقایان کم سن و سال تر این سوال پیش آمده باشد که آیا من هم می توانم از لنز طبی به جای عینک طبی استفاده کنم یا خیر.

در جواب این سوال باید بگویم به طور کلی استفاده از لنز چشم طبی نمره دار ممنوعیت سنی ندارد و حتی بچه های کمتر از 12 سال هم می توانند از لنز طبی استفاده کنند.

لنز طبی باعث درمان عیوب انکساری (دوربینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم) می شود و چهره ی زیباتری به فرد می دهد.

تنها مساله ای که ممکن است باعث شود بچه های کوچکتر نتوانند از لنز طبی استفاده کنند مراقبت و نگهداری و رعایت بهداشت لنز طبی می باشد.

سن استفاده از لنز طبی

بالغ بر 4 میلیون کودک و نوجوان امریکایی زیر 18 سال لنز طبی را جایگزین عینک طبی کرده اند به این خاطر که از لحاظ فیزیکی چشمان کودکان می تواند لنز را قبول کند بدون اینکه مشکلی برای او ایجاد شود و یا خطری او را تهدید کند.

سن استفاده از لنز طبی می تواند از نوزادی تا بزرگسال باشد، حتی جالب است بدانید برخی از نوزادانی که دچار بیماری های مادرزادی چشمی مثل، آب مروارید هستند از لنز طبی تماسی استفاده می کنند.

استفاده از لنز طبی در کودکان

آیا فرزندم می تواند لنز را جایگزین عینک کند؟

برای اینکه بهتر متوجه شوید کودک یا نوجوان شما توانایی استفاده از لنز را دارد یا خیر پیشنهاد می کنم او را مورد بررسی مسئولیت های شخصی خود قرار دهید.

مثلا بینید اتاق خودش را تمیز می کند؟ یا لباس هایش را مرتب می کند؟ در تمیز نگه داشتن دستشویی چه کار می کند؟ بهداشت عمومی خود را رعایت می کند؟ تکالیف مدرسه اش را مسولانه می پذیرد؟

اگر دیدید که فرزندتان برای شستن دست و صورت خود، مسواک زدن، مرتب کردن اتاق و لباس های خود، بهداشت روزمره و شانه زدن موها و… سهل انگاری می کند مطمئن باشید برای استفاده از لنز طبی آمادگی لازم را ندارد و بهتر است از عینک استفاده کند.

ولی برعکس اگر دیدید فرزند شما در برابر این کارها مسئولیت پذیر است پس می توانید با خیال راحت برای او لنز طبی تهیه کنید.

یکی از مزایایی که استفاده از لنز طبی برای کودکان نسبت به بزرگسالان دارد این است که کودکان به ندرت دچار خشکی چشم می شود در نتیجه مشکلات چشمی ناشی از استفاده لنز آن ها را تهدید نمی کند.

لنز طبی به جای عینک در کودکان

بهترین لنز طبی برای هر شخص

درسته که گفتیم سن استفاده از لنز معمایی ندارد  و همه می تونند در هر سنی از لنز چشمی استفاده کنند اما در نظر بگیرید برای گذاشتن لنز مناسب با چشم هاتون باید به چند مولفه توجه کنید که عبارتند از:

  • انتخاب قطر لنز(/ Diametrدیامتر) مناسب با چشم های خود
  • انتخاب بیس کرو یا انحنای لنز (Base curve) مناسب با چشم های خود
  • انتخاب جنس لنز مناسب
  • انتخاب لنز طبی دارای تاییدیه وزارت بهداشت جهانی
  • انتخاب بهترین محلول لنز برای شستشوی لنز
  • انتخاب بهترین نوع لنز بسته به میزان استفاده و شرایط محیطی

انتخاب بهترین لنز طبی

از چه سنی می توانیم از لنز چشمی استفاده کنیم؟

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده از بهترین متریال برای ساخت لنزهای چشمی در انواع لنز رنگی، لنز طبی رنگی و لنز طبی بی رنگ همه ی افراد از اطفال و کودک گرفته تا افراد میانسال و پیر همگی می توانند بدون نگرانی از لنز چشمی استفاده نمایند.

لنزهای چشمی تماسی که در حال حاضر تولید می شوند بسیار سبک و کم حجم هستند که همین امر باعث می شود استفاده از لنز چشمی بسیار آسان باشد و همچنین متریال ساخت لنزهای جدید حساسیت زا نیستند و در صورت رعایت بهداشت و نگهداری صحیح از لنز، فرد می تواند در طول مدت استفاده از لنز استفاده ی مفید و لذت بخشی داشته باشد.

توجه داشته باشید گاهی به دلیل استفاده ی ناصحیح یا عدم رعایت بهداشت لنزهای چشمی و یا شرایط آب و هوایی، آن ها دچار رسوب می شوند که در صورت استفاده هم به چشم آسیب وارد می شود و هم دچار تاری دید می شوید.

در این مواقع با مشورت پزشک یا اپتومتریست می توانید از محلول های لنز قوی تر یا قرص لنز استفاده نمایید.

در چه سنی می توان از لنز چشمی دائمی استفاده کرد؟

همانطور که در طول این مقاله چندین بار به این موضوع اشاره کردم هیچ نوع محدودیت سنی برای استفاده لنز های چشمی تماسی وجود ندارد.

تنها مساله ای که باید به آن توجه کرد این است که می خواهید از لنز چه استفاده ای داشته باشید؟ اگر هدف شما از خرید لنز به عنوان یک ابزار آرایشی و زیبایی است که هیچ مانعی وجود ندارد و در هر سنی می توان از ان استفاده کرد.

اما اگر می خواهید لنز طبی را جایگزین عینک کنید دردرجه ی اول نیاز به تجویز و تایید پزشک دارید. البته به طور کلی استفاده از لنز طبی هم هیچ نوع محدودیتی ندارد اما ممکن است فردی دچار اختلالات و بیماری های چشمی باشد که مبااند از لنز استفاده کند.

درمان نزدیک بینی  با استفاده از لنز طبی چشم نمره دار در کودکان

سن استفاده از لنز طبی می تواند از زمان کودکی شروع شود و اختلالات چشمی را درمان کند. یکی از اختلالات شایع در زمان کودکی نزدیک بینی می باشد.

کودکان با استفاده از لنزهای مخصوص می توانند به طور چشمگیری از روند و پیشرفت نزدیک بینی جلوگیری کنند.

بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده ی علمی، پزشکان به این نتیجه رسیده اند که لنزهای سخت نفوذ پذیر به گاز و همچنین لنزهای طبی نرم چند کانونی، به طور چشمگیری می تواند نزدیک بینی را در کودکان کنترل کند.

یک روش متداول دیگر برای کنترل و درمان نزدیک بینی در کودکان، تکنیک Ortho-K می باشد که توسط لنزهای سخت نفوذ پذیر به گاز می باشد.

در این تکنیک کودک لنز را در زمان خواب داخل چشمش می گذارد و لنز را صبح از چشم خارج می کند، این تکنیک باعث می شود تا قرنیه کودک تغیییر شکل بدهد.

در این تکنیک کودک می تواند در طول روز عینک را کنار بگذارد و به فعالیت روزانه اش برسد.

درمان توسط این تکنیک همیشگی نیست و معمولا 20 ماه زمان می برد تا نزدیک بینی کودک به طور چشم گیری کنترل و درمان شود.

دانشمندان نیوزلندی مدعی هستند که لنزهای تمسی نرم دو کانونی نسبت به لنزهای نرم معمولی بیشتر و بهتر می توانند به کنترل روند رشد نزدیک بینی در کودکان 11 تا 14 کمک کنند.

خلاصه مطلب 

با توجه یه فناوری ساخت لنزهای تماسی جدید هیچ نوع محدویت استفاده ای از لحاظ سنی برای گذاشتن لنز وجود ندارد و از کودکان تا بزرگسالان همگی مجاز به استفاده ی لنز طبی و رنگی زیبایی می باشند به شرط آنکه پزشک استفاده از آن را ممنوع نکرده باشد.

برای استفاده از لنز طبی در کودکان به رفتارهای فردی او توجه داشته باشید ، اگر فرزند شما در رفتارهای فردی و کارهای روزمره خود تنبلی نمی کند و مسئوایت پذیر است و همچنین بهداشت فردی خود را رعایت می کند حتما می تواند از لنز طبی هم استفاده نماید.

استفاده از لنز طبی به جای عینک می تواند تاثیر زیادی روی اعتماد به نفس کودکان بگذارد و شاید اگر دوست ندارند با عینک در مهمانی ها یا اجتماع حاضر شوند به راحتی و بدون خجالت با استفاده لنز در همه جا حضور پیدا خواهمد کرد.

استفاده از لنز طبی تماسی دو کانونی نفوذ پذیر به گاز در کودکان می تواند به کنترل و درمان نزدیک بینی کمک کند

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *