مقالات آموزشی

لنزهای تماسی از چه متریالی ساخته شده اند؟

لنزهای تماسی از چه متریالی ساخته شده اند؟

لنزهای تماسی بسیار ساده به نظر می رسند، اما می توانند زندگی فرد را برای دید بهتر تغییر دهند. استفاده از لنز بسیار راحت تر از عینک می باشد. طبیعی است که در مورد متریال ساخت لنزها کنجکاو شوید: چگونه ممکن است که یک قطعه کوچک و نازک مصنوعی بتواند بینایی شما را بهبود بخشد؟ در این مقاله ما قصد داریم تمام جزئیات لازم را در مورد رایج ترین مواد مورد استفاده برای ساخت لنزها بررسی کنیم.

تاریخچه لنزها ها با لنزهای سخت ساخته شده از اکریلیک، پلکسی گلاس یا پلی متیل متاکریلات (PMMA) شروع می شود. به دلیل مضرات PMMA، لنزهای سخت به لطف سیلیکون، نرم تر و قابل تنفس تر شدند.

از آنجایی که افراد بیشتری از لنزهای تماسی استفاده می کنند، تقاضا برای لنزهای نرم بسیار گسترده تر است. لنزهای تماسی نرم یا از هیدروژل یا سیلیکون هیدروژل ساخته شده اند. درباره PMMA، سیلیکون، هیدروژل و سیلیکون هیدروژل به عنوان مواد لنز تماسی بیشتر بدانید.

1- PMMA:

بر اساس یک مطالعه تحقیقاتی، شش پلیمر وجود دارد که می توان برای ساخت لنز ها استفاده کرد: پلی آمید، پلی استر، پلی وینیل کلراید (PVC)، پلی استایرن، پلی کربنات و البته PMMA. با این حال، PMMA در میان آنها بهترین است، از این رو محبوبیت آن در سال های اولیه لنزهای تماسی به عنوان یک مزیت است، زیرا قابل بازیافت است و حاوی مواد شیمیایی یا مواد سمی نیست.

از آنجایی که مواد لنز باید به راحتی در مقادیر زیاد تولید شوند باید شفاف، کم تراکم، مقرون به صرفه، سازگار با محیط زیست و بادوام باشند، ظاهر و ماهیت PMMA برای تولیدکنندگان ایده آل است. PMMA یک ترموپلاستیک است که به قدری شفاف است که شبیه شیشه اصلی است. همانطور که از یک پلیمر انتظار می رود، بسیار محکم است که علیرغم استفاده زیاد، برای افزایش طول عمر لنزها موثر است. برای دوام بیشتر، حتی می توان آن را با PVC ترکیب کرد.

با این حال، در دنیای مدرن امروز، PMMA دیگر توصیه نمی شود. این به این دلیل است که دقیقاً سطح بالایی از انتقال اکسیژن را افزایش نمی دهد. به سیلیکون بیشتری نیاز دارد که منجر به اختراع RGP ها یا همان لنزهای سخت می شود.

2- سیلیکون:

در مقایسه با PMMA، سیلیکون آبرسانی بسیار بالایی دارد یعنی اجازه می دهد تا نفوذپذیری اکسیژن بالاتری داشته باشید و در نتیجه احساس راحتی بیشتری در هنگام استفاده از لنزهای تماسی پیدا کنید.

3- هیدروژل:

در حالی که لنز های سخت از استفاده PMMA به سیلیکون تغییر کرده است، لنز های نرم قبل از وجود سیلیکون هیدروژل از هیدروکسی اتیل متاکریلات (HEMA) یا هیدروژل ساخته شده اند. HEMA هنوز یک پلیمر است، اما هیدراته است زیرا حاوی آب است. لنزهای تماسی هیدروژل و سیلیکون تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. آنها هر دو پلاستیکی هستند.

درست مانند لنزهای سخت، لنز هیدروژل می تواند برخی از مشکلات بینایی را اصلاح کند. می توان از آن برای اصلاح آستیگماتیسم، نزدیک بینی، دوربینی و چند بیماری چشمی مرتبط با سن استفاده کرد. بر خلاف PMMA و لنزهای سیلیکونی، لنزهای هیدروژل به دلیل انعطاف پذیری برای اکثر افراد راحت تر هستند. لنزهای انعطاف پذیر تمایل دارند با حرکات چشم شما سازگاری بهتری داشته باشند.

سیلیکون هیدروژل

4- سیلیکون هیدروژل:

راحت ترین نوع لنزهای تماسی در این نسل، سیلیکون هیدروژل است. وقتی صحبت از نفوذپذیری اکسیژن به میان می آید، این ماده بهترین است. حتی اگر HEMA و سیلیکون هیدروژل  هر دو لنز نرم باشند، دومی بسیار راحت تر است. ممکن است انتظار داشته باشیم که تفاوت‌های جزئی داشته باشند، اما اینطور نیست، زیرا لنزهای سیلیکون هیدروژل نسخه پیشرفته لنز‌های هیدروژل برای مقابله با تمام معایب HEMA هستند.

از آنجایی که لنزهای طولانی مدت نیاز به انتقال اکسیژن بی عیب و نقص دارند تا با وجود استفاده طولانی مدت از آسیب به چشم جلوگیری کنند، بسیاری از آنها حاوی سیلیکون هیدروژل هستند.

انواع لنزهای تماسی:

دو نوع لنز تماسی اصلی وجود دارد: نرم و سخت

اکثر مردم استفاده از لنزهای تماسی نرم را انتخاب می‌کنند، زیرا لنزهای تماسی نرم راحت‌تر هستند. با این حال، مزایای خاصی برای لنز سخت وجود دارد که ممکن است آنها را به انتخاب بهتری برای شما تبدیل کند.

لنزهای نفوذپذیر گاز سفت و سخت (RGP):

لنزهای نفوذپذیر گاز سفت و سخت از ماده ای به نام سیلیکون ساخته شده اند که نوعی پلاستیک است. آنها را قابل نفوذ گاز می نامند زیرا اجازه می دهند اکسیژن به چشم شما برسد. مزیت اصلی لنزهای سخت این است که دوام بیشتری نسبت به لنزهای نرم دارند. آنها همچنین وضوح دید بهتری را ارائه می دهند و کمتر باعث تحریک چشم می شوند.

نقطه ضعف اصلی لنزهای سخت این است که عادت کردن به آنها نسبت به لنزهای نرم دشوارتر است. آنها همچنین احتمال ایجاد سندرم خشکی چشم را دارند، بنابراین مهم است که مطمئن شوید مقدار زیادی آب بنوشید و در صورت لزوم از اشک مصنوعی استفاده کنید.

لنزهای تماسی نرم:

لنزهای تماسی نرم از ماده ای به نام سیلیکون هیدروژل ساخته شده اند که نوعی پلاستیک حاوی آب است. آنها “آب دوست” نامیده می شوند زیرا آب را جذب می کنند. مزیت اصلی لنزهای نرم این است که راحت تر از لنزهای سخت هستند و به مراقبت زیادی نیاز ندارند. نقطه ضعف اصلی لنزهای نرم این است که احتمال بیشتری برای ایجاد عفونت چشم دارند.

لنزهای تماسی هیبریدی:

لنزهای هیبریدی ترکیبی از لنزهای نرم و لنزهای سخت هستند. آنها یک مرکز سخت دارند که توسط یک حلقه نرم احاطه شده است. مزیت لنزهای هیبریدی این است که وضوح دید لنزهای سخت را با راحتی لنزهای نرم فراهم می کنند. نقطه ضعف لنزهای تماسی هیبریدی این است که عادت کردن به آنها نسبت به لنزهای نرم یا سخت دشوارتراست. آنها همچنین گرانتر از هر دو نوع لنز هستند.

لنزهای تماسی هیبریدی

کدام نوع لنز برای شما مناسب است؟

نوع لنز تماسی که برای شما مناسب است به نیازها و ترجیحات فردی شما بستگی دارد. اگر نسخه آستیگمات یا قوز قرنیه دارید، ممکن است نیاز به استفاده از لنزهای سخت داشته باشید. اگر راجب لنزها اطلاعات کافی ندارید حتما به اپتومتریست یا چشم پزشک مراجعه کنید آنها می توانند به شما کمک کنند تا بهترین نوع لنز را برای چشمان خود پیدا کنید.

نتیجه

در طول تاریخ، مواد اصلی مورد استفاده برای ساخت لنزهای تماسی PMMA، سیلیکون، هیدروژل (HEMA) و سیلیکون هیدروژل هستند. لنز های سخت ممکن است حاوی اکریلیک یا سیلیکون باشند در حالی که لنزهای نرم HEMA یا سیلیکون هیدروژل هستند. البته لازم به ذکر است که PMMA و HEMA مواد سنتی هستند. اگر چیز پیشرفته‌تری را ترجیح می‌دهید، بسته به ترجیح خود بین لنز‌های سخت و نرم، قطعاً به سراغ لنزهای سخت یا سیلیکون هیدروژل بروید. هر دوی آنها مزایای سیلیکون را افزایش می دهند، ماده ای که آنها را نرم تر و قابل تنفس تر می کند.

لنزهای تماسی سیلیکون هیدروژل را از کجا بخریم؟

شما می‌توانید برای خرید آنلاین لنز و انواع محلول لنز به  سایت ایران لنز مراجعه کنید و بر اساس توضیحات ارائه شده بهترین و مناسب‌ترین محصول را انتخاب کنید. اگر برای اولین بار می‌خواهید لنز خریداری کنید برای اطلاعات بیشتر با مشاورین ما از طریق واتس اپ، تلگرام، دایرکت و شماره‌های تماس در ارتباط باشید و به صورت رایگان از آن‌ها در خصوص خرید خود مشاوره بگیرید.

منبع

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *