در سالهای اخیر جراحی عمل چشم علاوه بر اهداف درمانی، با هدف زیبایی و برای تغییر رنگ چشم نیز انجام میشود. رنگ چشم ویژگی منحصر به فرد و وراثتی است؛ به همین دلیل تغییر آن به جز با لنزهای تماسی و جراحیهای مختلف غیر ممکن است.
علت تنوع در رنگ چشم:
رنگ چشم یک ویژگی وراثتی است و در اثر میزان تراکم رنگدانههایی به نام ملانین در قسمت عنبیهی چشم ایجاد میشود. هر چه تراکم ملانین بیشتر باشد، رنگ چشم تیرهتر و هر چه تراکم آنها کمتر باشد، رنگ چشم روشنتر خواهد بود. وراثت و ژن عواملی هستند که میزان تراکم ملانین را کنترل میکنند. به همین علت است که رنگ چشم هر فردی با توجه به پیشینهی ژنتیکیاش منحصر به فرد است و تغییر رنگ چشم با روشهای خوراکی و سنتی تنها افسانههایی خیالی هستند.
تغییر دائمی رنگ چشم، واقعیت یا دروغ؟
تغییر رنگ دائمی چشم با جراحیها و روشهای مختلفی مانند اضافه کردن یا خارج کردن رنگدانهها و یا خارج کردن کامل عنبیه و پیوند عنبیهی دیگر به آن امکان پذیر است. با اینکه بیشتر این جراحیها هدف درمانی و به علت آسیب و نابهنجاریهای چشم انجام میشوند، در سالهای اخیر برخی از این جراحیها صرفا با هدف زیبایی انجام میشوند.
انواع روش های تغییر رنگ دائمی چشم:
به طور کلی سه روش برای ایجاد تغییر دائمی در رنگ چشم وجود دارد که هر کدام ویژگیهای خاص خود و البته خطرهای مخصوص خود را دارد، که عبارتند از:
-
لیزر کراتو پیگمنتیشن:
لیزر کراتو پیگمنتیشن که از آن به عنوان تتوی قرنیه نیز یاد میشود؛ روشی است که در آن به عنبیه رنگی تزریق میشود که رنگ اصلی چشم را پنهان میکند. در این روش از لیزر برای ایجاد یک سری تونل دایرهای با عمق یکنواخت در قرنیه استفاده میشود؛ سپس مقداری رنگ به داخل تونلها تزریق میشود.
کراتو پیگمنتیشن با استفاده از بیحسکننده برای بیحس کردن چشمها، دستگاهی برای ثابت نگه داشتن سر و کولیسی برای باز نگه داشتن پلکها انجام میشود که وضعیتی ناراحتکننده اما نسبتا بدون درد ایجاد میکند.
خطرات کراتو پیگمنتیشن:
-آسیب چشم در اثر رخداد حرکات تصادفی
-عدم رنگ آمیزی به طور مناسب
-محو شدن رنگ چشم
– سوراخ شدن قرنیه
-حساسیت به نور
-التهاب و حساسیت به رنگ
-عفونت باکتریایی چشم
-
لیزر دپیگمنیشن:
برخلاف روش کراتوپیگمنتیشن، در روش دپیگمنتیشن رنگدانههای چشم کاهش داده میشوند. در این روش، لیزر با هدف قرار دادن سلولهای تولید کنندهی ملانین، رنگدانههای سطح عنبیه را گرم کرده و سطح آبی یا سبز زیر آن را نمایان میکند. این روش لایه برداری با لیزر در طی 4 الی 6 جلسه انجام میشود. در دپیگمنتیشن از بیحسی استفاده میشود و روشی بدون درد است.
خطرات لیزر دپیگمنیشن:
-عفونت قرنیه
-حساسیت کم
-عدم کنترل در انتخاب نوع رنگ چشم آشکار شده
-آب سیاه یا گلوکوم
-
جراحی ایمپلنت عنبیه:
جراحی ایمپلنت عنبیه، روش پیچیدهتری در تغییر رنگ دائمی چشم به شمار میرود. در این روش برشی کوچک در قرنیهی چشم، در ناحیهی متصل به سفیدی چشم ایجاد میشود؛ سپس عنبیهی سیلیکونی با رنگ دلخواه، از طریق برش وارد چشم میشود و روی عنبیهی طبیعی چشم بخیه زده میشود. جراحی ایمپلنت عنبیه نیز به صورت سرپایی با استفاده از بیحسی موضعی انجام میشود. به دلیل خطرات آن، از این روش بیشتر برای اهداف درمانی و کمتر برای اهداف زیبایی استفاده میشود.
خطرات جراحی ایمپلنت عنبیه:
-گلوکوم یا آب سیاه
-کاتاراکت
-عفونت چشم
-ضعف بینایی یا نابینایی کامل
قیمت عمل جراحی تغییر دائمی رنگ چشم:
هزینهی انجام جراحی تغییر رنگ چشم به عوامل بسیاری بستگی دارد؛ مانند: جراح متخصص، رنگ انتخابی، روش جراحی و جراحی یک یا هر دو چشم. در اکثر موارد بیمه این جراحیها را پوشش نمیدهد.
توجه داشته باشید که انجام عملهای تغییر رنگ چشم با هدف زیبایی، توسط سازمان رسمی غذا و داروی آمریکا تایید نشده است و تنها در کشورهای در حال توسعه انجام میشود.
تغییر رنگ دائمی چشم، رویایی پر هزینه و خطرناک:
روشهای متنوعی برای تغییر رنگ دائمی چشم وجود دارد؛ اما تمام این روشها با خطرات منحصر به فرد خود و خطرات عمومی مانند عفونت و از دست دادن دائمی بینایی همراه هستند و انجام آنها جز در موارد درمانی، تایید نشده است. در حال حاضر کمخطرترین و منطقیترین روش تغییر رنگ چشم، استفاده از لنزهای رنگی تماسی است. میتوانید با تهیهی لنزهای تماسی با هزینهای مناسب و بدون به خطر انداختن سلامت چشم خود، جلوهی تازهای به چهرهی خود اضافه کنید. سایت ایران لنز با ارائهی برندهای متنوعی از لنزهای تماسی و خدمات تخصصی مشاوره، شما را در انتخاب و حفظ سلامت لنزها و چشمهای خود همراهی میکند.