مقالات آموزشی

عینک آنتی رفلکس چه مزایا و ویژگی هایی دارد؟

عینک آنتی رفلکس

عینک آنتی رفلکس – اگر جزو کسانی هستید که برای ضعیفی چشم شان از عینک استفاده می کنند حتما در هنگام خرید عینک، فروشنده از شما پرسیده آیا شیشه آنتی رفلکس می خواهید یا خیر؟ حالا این نوع عینک ها با بقیه ی عینک ها چه فرقی دارد و چه ویژگی هایی دارد مساله ایست که در این  مقاله می خواهم به آن بپردازم.

اگر شما هم برایتان سوال است که عینک آنتی رفلکس چیست تا انتهای این مقاله همراه من باشید.

ویژگی عینک های آنتی رفلکس

عینک آنتی رفلکس

شیشه های عینک های آنتی رفلکس در حقیقت دارای نوعی روکش نوری می باشد که به جهت کاهش انعکاس بر روی عدسی و دیگر اشیاء نوری مورد استفاده قرار می گیرد.

این نوع عینک ها ویژگی های منحصر به فردی دارند که از مهم ترین آن ها می توان به عدم خستگی چشم، بهبود بینایی و زیباتر نشان دادن چشم ها اشاره کرد. این ویژگی ها به دلیل توانایی پوشش عینک آنتی رفلکس در جهت جلوگیری از سطج جلو و عقب عدسی های موجود در عینک می باشد

عینگ آنتی رفلکس به عینک AR و ضد تابش خیره کننده هم شناخته می شوند که در اصل کار این نوع شیشه ها به این شکل است که نورهای بازتاب شده را از بین می برد و در نتیجه نور بیشتری از عدسی عینک عبور می کند و قدرت بینایی را به ویژه در شب به دلیل تمرکز بیشتر، افزایش می دهد و همچنین باعث می شود تا لنزهای عینک نامرئی به نظر برسد.

این عینک ها تمرکز بیشتری روی چشم ها دارد و باعث می شود تا کاربران ارتباط چشمی بهتری با دیگران برقرار کنند  و بر روی ظاهر افراد هم تاثیر مثبتی می گذارد.

هر چه قدر عینک های AR  پوشش بالاتری داشته باشند به ویژه با استفاده از لنزهای با شاخص بالا، انعکاس نور بیشتر خواهد بود و همچنین مفیدتر.

در حقیقت با بالا رفتن شاخص شکست ماده در لنز عینک، نور بیشتری از سطح لنز منعکس می شود. اگر بخواهیم شیشه های عینک معمولی را با عینک آنتی رفلکس مقایسه کنیم، لنزهای پلاستیکی معمولی 8 درصد از نور برخورد شده با لنز را منعکس می کنند و 92 درصد نور به چشم شخص برخورد می کند.

در حالی که شیشه های عینک آنتی رفلکس با شاخص بالا 50 در صد بیشتر نسبت به لنزهای پلاستیکی معمولی نور را منعکس می کند (حدودا 12% از نور موجود). در نتیجه نور کمتری برای دیدن وجود دارد و این می تواند درفضاهایی که نور کمتری دارد کمی خطرناک باشد.

 

وضوح دید با عینک آنتی رفلکس

ویژگی های عینک آنتی رفلکس مدرن

عینک های آنتی رفلکسی که به تازگی ساخته می شوند قادر هستند تا بازتاب نور به لنز عینک را از بین ببرند و تا 99.5 درصد نور اجازه ی عبور از لنز را می دهند که این به دید بهتر کمک می کند تا فرد دید بهتری داشته باشد.

زمانی که انعکاس نور از بین می رود، پوشش AR باعث می شود، لنز عینک ها نامرئی به نظر برسد که در نهابت باعث می شود بقیه افراد چشم ها و صورت شما را واضح تر ببینند و زیبایی چهره ی شما نمایان شود.

این عینک ها از جذابیت بیشتری برخوردارند که باعث می شود در هر فضایی با هرنوری ظاهر زیباتری داشته باشید.

عینک با شیشه ی آنتی رفلکس چه مزایایی دارد؟

یکی از مهم ترین مزایای این عینک ها، دید تیزتر با تابش خیره کننده ی کمتر است که این باعث می شود در زمان رانندگی در هوای تاریک و یا استفاده ی طولانی با وسایل الکترونیکی مثل موبایل و کامپیوتر فرد دید بهتر و راحت تری داشته باشد.

زمانی که ویژگی آنتی رفلکس به عینک فمتوکرومیک اضافه می شود، باعث وضوح بیشتر لنزهای عینک می شود و راحتی بیشتری در دید افراد ایجاد می کند که باعث می شود در هر شرایط نوری شخص بتواند وضوح دید خوبی را تجربه کند و با تمام اینها واکنش شخص نسبت به نور حورشید تغییری پیدا نمی کند.

مزایای عینک آنتی رفلکس

عینک دودی آنتی رفلکس

این مزیت در عینک های آفتابی بسیار ایده ی خوبیست، چون وقتی فرد در معرض آفتاب قرار می گیرد تابش نور خورشید که از سطح پشتی لنزهای رنگی بازتاب می کند از بین می رود ( این یعنی ویژگی AR تنها در سطح پشتی عینک های دودی کاربرد دارد چون هیچ گونه مولفه ی زیبایی و بصری برای حذف انعکاس نور از بخش جلویی لنزهای تیره ندارد).

ویژگی درمانی عینک های آنتی رفلکس

یکی دیگر از خصوصیات عینک های آفتابی، ویژگی درمانی سطحی هستند که هم آبگریز هستند و هم اولئوفوبیک یا لیپوفوبیک.

یعنی آب و چربی را دفع می کند که اغلب این نوع درمان ترکیبی از موارد فلوئوره شده هستند که خیلی شبیه به کاربرد ظروف نچسب عمل می کنند.

چگونه یک عینک مناسب انتخاب کنیم؟

فرمول ساخت تمامی سازندگان عینک های آنتی رفلکس به یک شکل نیست اما می توان گفت تمامی لنزهای آنتی رفلکس از لایه های میکروسکوپی و اکسیدهای فلزی با شاخص شکست بالا و پایین متناوب ساخته شده است.

هر لایه بر طول موج مختلف نور تاثیر می گذارد و اگر تعداد لایه ها بالا رود، خنثی سازی انعکاس نور هم بالا می رود.

بعضی ازپوشش های AR که کیفیت بالایی دارند دارای 7 لایه می باشند.

اینکه شما کدام نوع از عینک با شیشه ی آنتی رفلکس را انتخاب کنید بستگی به نوع کار و سبک زندگی شما دارد. گاهی اوقات پزشک با بررسی وضعیت چشم های شما برند خاصی را معرفی می کند.

اگر سر و کارتان با لپ تاب و موبایل و … زیاد است بهتر است از عینک با پوشش AR که نور آبی را فیلتر می کند استفاده نمایید.

همانطور که گفتم فرمول ساخت این نوع عینک ها با یکدیگر متفاوتند ولی بیشتر لنزها با پوشش ضد بازتاب که دارای باقیمانده ی رنگ بسیار ضعیفی از آبی و سبز هستند می باشد.

از مزیت عینک های آنتی رفلکس این است که لنزهای آن بسیار نازک است و کل لایه های AR تقریبا 0.2 تا 0.3 میکرون ضخامت دارد.

در مورد عینک های آنتی رفلکس بیشتر بدانیم

پوشش َAR که بر روی شیشه های عینک اضافه می شود باعث می شود تا تابش خیره کننده نور به میزان زیادی کاهش یابد تا نور بیشتری به چشم برسد.

پوشش AR بر روی سطح لنز چشم اضافه می شود و هدف از اعمال آن کاهش تابش نور خیره کننده از لنز عینک می باشد که نور بیشتری به چشم افراد برسد و بتوانند دید بهتر و واضح تری داشته باشند.

کاهش درخشندگی لنز عینک

وقتی مزیت آنتی رفلکس بر روی سطح لنز عینک اعمال می شود، باعث می شود سطح درخشندگی آن ها کاهش یابد و در عوض دیگران به جای دیدن لنز عینک شما، چشم های شما را ببینند.

برای اینکه این مزیت عینک آنتی رفلکس را بیشتر درک کنید به زمان هایی که با عینک طبی تان عکس میگیرید توجه کنید، شاید بعد از دیدن عکس کمی ناراحت شوید که چرا چشم های من اصلا معلوم نیست و فقط شیشه ی عینک پیداست، اما اگر از عینک با شیشه ی آنتی رفلکس استفاده کنید با کاهش درخشندگی سطح لنز، چشم های شما کاملا در عکس مشخص خواهد بود.

کاهش خستگی چشم

علاوه بر تمام خصوصیاتی که در خصوص عینک های آنتی رفلکس گفته شد، کاهش خستگی چشم را هم باید به ویژگی های آن اضافه کنیم به این خاطر که نور زیادی به چشم می رسد و کاربر با آن احساس راحتی بیشتری داردو دید هم بهتر و واضح تر می شود، بنابراین فشار و تمرکز زیاد بر روی چشم از بین می رود و باعث کاهش خشکی چشم می شود.

پیشنهاد می کنم در زندگی پر مشغله ی فعلی که با فناوری و دنیای دیجیتال سرو کار داریم، برای محافظت از چشم و فیلتر نور آبی که در مقاله ی گذشته در خصوص آن صحبت کردم از عینک های آنتی رفلکس استفاده کنیم.

محافظت از چشم در برابر نور آبی موبایل و وسایل الکترونیکی

روش مراقبت از عینک آنتی رفلکس

  • هنگام تمیز کردن این عینک ها فقط از مواد و دستمال مخصوصی که فروشنده عینک به شما میدهد، استفاده نمایید.
  • از مواد شیمیایی سنگین برای تمیز کردن عینک استفاده نکنید چون باعث خرابی این نوع شیشه ها می شوند.
  • حتمن قبل از دستمال کشیدن روی شیشه ی عینک، کمی آن را نمدار کنید، چون کشیدن دستمال خشک روی شیشه ی لنز عینک خشک، باعث خراش روی شیشه ی آن می شود. شیشه های آنتی رفلکس به گونه ایست که باعث می شود نواقص روی سطح لنز را پوشش دهد اما وقتی روی شیشه ی عینک خراش وجود داشته باشد این نواقص بیشتر خودشان را نشان میدهند..
  • یادتان باشد با عینک آنتی رفلکس به حرارت نزدیک نشوید چون از نظر پزشکان این نوع عینک ها نباید در جریان هوای داغ مثل سشوار، جلوی آتش یا گذاشتن عینک داخل داشبورد ماشین در فصل گرما قرار بگیرند.

خلاصه ی مطلب

  • عینک با لتز آنتی رفلکس باعث بهبود بینایی، کاهش خستگی چشم و درخشندگی سطح لنز، زیباتر نشان داده شدن چشم ها می شود و تمامی این مزایا به این دلیل است که این عینک ها می توانند انعکاس را ازسطح جلو و عقب لنز عینک از بین ببرند
  • با پیشرفت تکنولوژی در ساخت این نوع عینک ها توانسته اند بازتاب نور را از لنزهای عیتک از بین ببرند و به 99.5 درصد نور موجود اجازه می دهند تا از آن رد شود و برای رسیدن به دید واضح تر به چشم وارد شوند.
  • این عینک ها تابش خیره کننده نور را کاهش می دهند و در نتیجه نور بیشتری به چشم می رسد و باعث وضوح دید بهتری خواهد شد.
  • همچنین با کاهش درخشندگی لنز عینک، چشم های فرد بیشتر خودشان را نشان می دهند و از لحاظ زیبایی اعتماد به ننفس فرد را بالا می برد.
  • برای تمیز کردن شیشه ی عینک آنتی رفلکس فقط باید از موادی که خود فروشنده عینک به شما داده است استفاده کنید وگرنه ممکن است به عینک آسیب وارد شود.

حالا که اطلاعات جامعی نسبت به عینک های آنتی رفلکس داریم برای محافظت از چشم هایمان بهتر است هنگام سفارش عینک طبی و آفتابی از چنین عینک هایی خریداری کنیم.

اگر جزو افرادی هستید که گذاشتن لنز طبی را به عینک طبی ترجیح می دهید می توانید از طریق سایت یا شبکه های اجتماعی مندرج در صفحه اصلی سایت با مشاورین ما ارتباط برقرار نمایید و بهترین و مناسب ترین لنز طبی رنگی یا لنز طبی بی رنگ مد نظرتان را خریداری نمایید.

اشتراک گذاری

1 نظر در “عینک آنتی رفلکس چه مزایا و ویژگی هایی دارد؟

  1. پونه گفت:

    سلام لطفاً سوال من رو منتشر نکنین در صورت امکان ایمیل بدید،من شش ماهه به علت اعتراضات فوبیای گوشی های مردم رو گرفتم و اصلا دوست ندارم چشمم بخوره ،ایا امکانش هست عینکی ساخت که نور پلاریزه گوشی و تلویزیون و … 1 درصد هم ندید؟ حد اقل در روز ها …چون در فضای باز از چند متری معلومه،به شدت به این عینک احتیاج دارم خونه نشین شدم لطفا راهنمایی کنید سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *