مقالات آموزشی

اصول نگهداری و مراقبت از لنز چشم تماسی

اگرچه لنزهای تماسی در اندازه‌های کوچک ارائه می‌شوند و از نظر طراحی شفاف هستند، اما همچنان به مراقبت نیاز دارند. خوشبختانه، روند مراقبت از لنز تماسی بسیار ساده است. فقط کافی است از دستورالعمل‌های زیر پیروی کنید.

دستورالعمل برداشتن لنزهای تماسی

معمولاً دو نوع لنز تماسی برای اصلاح بینایی تجویز می‌شود:

لنزهای سخت: این لنزها سفت‌تر هستند و گاهی اوقات برای طولانی مدت تجویز می‌شوند.

لنزهای نرم: این لنزها نرم‌تر و راحت‌تر هستند. لنزهای نرم خاصیت درمانی دارد و همزمان می‌توانند به عنوان وسیلۀ آرایشی برای تغییر رنگ چشم هم استفاده شوند.

چگونه لنزهای تماسی خود را تمیز نگه داریم؟

مراقبت از لنزهای تماسی به شما کمک می‌کند هنگام استفاده از آن‌ها راحت باشید و از آسیب دیدن چشم‌ها (که می‌تواند منجر به عفونت‌های چشمی مانند شالازیون یا گل مژه شود) جلوگیری کنید. خوشبختانه، مراقبت از لنزهای تماسی بسیار ساده است، فقط باید هر شب روال تمیز کردن و نگهداری درست لنزهای تماسی را رعایت کنید.

اگر از لنزهای تماسی به درستی مراقبت کنید می‌تواند راهی ایمن و موثر برای اصلاح بینایی باشد. با این حال، استفاده از لنزهای تماسی می‌تواند احتمال ابتلا به عفونت چشم را افزایش دهد، به خصوص اگر از لنزهای تماسی به درستی مراقبت نکنید.

مراقبت از لنز چشم تماسی

از لنزهای تاریخ مصرف گذشته استفاده نکنید.

روشهای مراقبت از لنز تماسی

سلامت لنز تماسی با شما شروع می‌شود

عادات و لوازم مراقبت از چشم برای حفظ سلامت چشمان شما ضروری است. هم دارندگان لنز تماسی و هم ارائه دهندگان مراقبت از چشم نقش مهمی در مراقبت از چشم دارند. با پیروی از دستورالعمل‌های ارائه دهنده مراقبت از چشم خود در مورد نحوه صحیح پوشیدن، تمیز کردن و نگهداری لنزهای خود، می‌توانید از راحتی و مزایای لنزهای تماسی لذت ببرید و در عین حال احتمال عفونت چشم را کاهش دهید.

با لنزهای تماسی خود نخوابید

با لنزهای تماسی خود نخوابید مگر اینکه توسط ارائه دهنده مراقبت از چشم شما تجویز شده باشد. خوابیدن با لنزهای تماسی خطر عفونت چشم را 8 برابر افزایش می‌دهد.

دست‌هایتان را بشویید

همیشه قبل از دست زدن به لنز دست‌های خود را با آب و صابون بشویید. قبل از اینکه لنزهای تماسی خود را لمس کنید، دست‌های خود را با یک پارچه تمیز به خوبی خشک کنید.

لنزهای تماسی را دور از آب نگهداری کنید

آب می‌تواند از طریق لنزهای تماسی میکروب‌ها را به چشم وارد کند. قبل از شنا لنزهای تماسی را بردارید و از دوش گرفتن با آن خودداری کنید.

روشهای مراقبت از لنز تماسی

قبل از دست زدن به لنز دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.

لنزهای خود را به درستی تمیز کنید

لنزهای تماسی خود را با محلول ضدعفونی کننده لنز مالش دهید و بشویید. بهتر است هر بار که آنها را در می‌آورید، آنها را تمیز کنید. فقط از محلول ضدعفونی کننده لنز تماسی تازه استفاده کنید و هرگز محلول تازه را با محلول قدیمی یا استفاده شده مخلوط نکنید. فقط از محلول لنز تماسی توصیه شده توسط ارائه دهنده مراقبت از چشم خود استفاده کنید.

متاسفانه در حال حاضر محلول‌هایی در بازار هستند که به دلیل برند بودن، کاربران لنز از آن استفاده می‌کنند و شاهد خرابی لنز یا احساس ناراحتی در چشمان خود هستند. اگر قصد خرید بهترین محلول لنز را دارید می‌توانید به فروشگاه سایت ایران لنز مراجعه کنید و بر اساس توضیحاتی که در این مقاله اشاره کردیم بهترین و مناسب‌ترین محلول لنز را انتخاب کنید.

مراقب قاب لنز تماسی خود باشید

کیف لنز را با دست و محلول لنز – نه آب – تمیز کنید و سپس آن را با دستمال تمیز خشک کنید. پس از هر بار استفاده آن را به صورت وارونه بگذارید و درپوش‌ها را جدا نگه دارید. محافظ لنز تماسی خود را حداقل هر سه ماه یکبار تعویض کنید.

با ارائه دهنده مراقبت از چشم خود صحبت کنید

با ارائه دهنده مراقبت از چشم خود صحبت کنید تا در مورد استفاده از لنزهای تماسی، روش‌های مراقبتی و کمک به جلوگیری از عفونت چشم اطلاعات کاملی بدست آورید.

سالانه یا هر چند وقت یکبار به چشم پزشک مراجعه کنید

اگر چشم درد، ناراحتی، قرمزی یا تاری دید داشتید، فوراً لنزهای تماسی خود را بردارید و با چشم پزشک خود تماس بگیرید.

عینک خود را به همراه داشته باشید

یک جفت عینک پشتیبان با نسخه فعلی همراه داشته باشید – فقط در صورتی که مجبور شوید لنزهای تماسی خود را بردارید.

نگهداری لنز در آب

لنزهای تماسی خود را با محلول ضدعفونی کننده لنز مالش دهید و بشویید.

نکاتی برای مصرف کنندگان لنزهای تماسی سخت (RGP)

برای مراقبت از لنزهای تماسی سخت (RGP یا GP) نکات زیر را دنبال کنید:

  • دستورالعمل تمیز کردن لنز را رعایت کنید. مراقب باشید برای شستشو یا نگهداری لنزهای تماسی سخت از آب لوله کشی استفاده نکنید.
  • اگر به درستی از لنزهای تماسی سخت مراقبت کنید، می‌توانند بسیار بیشتر از لنزهای تماسی نرم دوام بیاورند. لنزهای تماسی سخت را در زمان درست تعویض کنید.

بهترین نکات تمرینی برای مراقبت از لنزهای تماسی نرم

همچنین، اگر در استفاده از لنزهای تماسی تازه کار هستید، در اینجا نکاتی ارائه شده است که به شما کمک می‌کند به درستی از لنزهای خود مراقبت کنید.

  • نسخه لنز تماسی خود را به روز نگه دارید و مطمئن شوید که از لنزهای تاریخ مصرف گذشته استفاده نمی‌کنید.
  • از لنزهای یکبار مصرف دوبار استفاده نکنید یا از لنزها، طولانی‌تر از زمان تجویز شده استفاده نکنید، زیرا این کار می‌تواند باعث افزایش خطر عفونت شود.
  • قاب لنزهای تماسی خود را تمیز نگه دارید تا از مخلوط شدن آلودگی و باکتری با لنزهای تمیز خود جلوگیری کنید. ظرف خود را هر 3 ماه یکبار تعویض کنید.
  • با لنزهای تماسی شنا یا دوش نگیرید، زیرا آب می‌تواند به یکپارچگی لنزهای شما آسیب برساند.
طرز نگهداری لنز رنگی چشم

اگر چشم درد، ناراحتی، قرمزی یا تاری دید داشتید، فوراً لنزهای تماسی خود را بردارید.

اقدامات احتیاطی که باید از آنها آگاه بود

هنگام گذاشتن و برداشتن لنزهای تماسی احتیاط کنید تا به چشم‌هایتان آسیب نرسانید. در اینجا برخی از اقدامات احتیاطی بیان شده است که باید هنگام خارج کردن لنزهای تماسی به آنها توجه کنید:

خیلی محکم نیشگون نگیرید: اگرچه نیشگون گرفتن لنز تماسی یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای برداشتن لنزهای نرم است، اما اگر خیلی محکم لنز را فشار دهید، خطر پاره شدن لنز وجود دارد.
مراقب قرنیه خود باشید: چشم‌ها بسیار حساس هستند، به خصوص به لمس کردن، نوک زدن یا خراشیدن. هنگام برداشتن لنز، سعی کنید از لمس چشم واقعی خود خودداری کنید.
مراقب ناخن‌های بلند خود باشید: اگر ناخن‌های بلندی دارید، باید هنگام درآوردن لنزها مراقب باشید تا از خراشیدن لنز یا چشم خود جلوگیری کنید.
همیشه دستان خود را بشویید: باکتری‌ها می‌توانند به راحتی از انگشت کثیف به چشم‌ها راه پیدا کنند، به همین دلیل تمیز کردن دست‌ها قبل از برداشتن یا قرار دادن لنزهای تماسی بسیار مهم است.
مهمترین نکته این است که هنگام گذاشتن و بیرون آوردن لنزهای تماسی تا حد امکان در اطراف چشمان خود با ملایمت رفتار کنید.

چه زمانی با پزشک تماس بگیرید؟

لنزهای تماسی جایگزین ایمن و محبوبی برای عینک هستند، به خصوص زمانی که بهداشت لنزهای تماسی را رعایت می‌کنید. با این حال، در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر، باید با چشم پزشک خود ملاقات کنید:

  • چشم درد
  • حساسیت به نور
  • تاری دید
  • ترشحات چشم

این علائم ممکن است نشان دهنده عفونت، آسیب قرنیه یا چیز دیگری باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد.

اگر در استفاده از لنزهای تماسی تازه کار هستید، ممکن است برداشتن صحیح لنزها کمی به وقت نیاز داشته باشد. البته راه‌های مختلفی برای جدا کردن لنزهای تماسی نرم و سخت وجود دارد. همیشه هنگام برداشتن لنزهای خود بهداشت را رعایت کنید تا چشمان خود و لنزهای خود را ایمن نگه دارید.

علت آب مروارید

تنها راه برای تمیز کردن بهداشتی و ایمن ظرف لنز تماسی استفاده از محلول تازه است.

چند بار باید ظرف لنز تماسی خود را تمیز کنم؟

پس از هر بار استفاده باید ظرف لنز تماسی خود را با محلول تازه تمیز کنید تا از پخش شدن باکتری‌ها و قارچ‌های مضر جلوگیری شود. خوشبختانه، بیشتر بسته‌های محلول لنزهای تماسی چند منظوره با چند ظرف لنزهای تماسی ارائه می‌شوند که به شما امکان می‌دهند هر سه ماه یک‌بار بدون هزینه اضافی آن‌ها را تعویض کنید.

عدم تمیز کردن و ضد عفونی کردن نگهدارنده لنز تماسی می‌تواند منجر به عفونت‌های چشمی مختلف از جمله کراتیت آکانتامبا شود. این یک عفونت دردناک قرنیه است و ممکن است بینایی خود را از دست بدهيد.

آیا می‌توانم ظرف لنز تماسی خود را با آب تمیز کنم؟

شما باید به هر قیمتی از تمیز کردن ظروف لنزهای تماسی با آب خودداری کنید. هم آب تصفیه شده و هم آب لوله کشی حاوی میکروارگانیسم‌هایی هستند که می‌توانند منجر به عفونت‌های جدی چشم و از دست دادن بینایی شوند.

تنها راه برای تمیز کردن بهداشتی و ایمن ظرف لنز تماسی استفاده از محلول تازه است.

اگر سؤال یا نگرانی عمده دیگری در مورد قرار دادن، برداشتن یا ایمنی لنز تماسی دارید، می‌توانید با مشاورین ما از طریق واتس اپ، تلگرام، دایرکت و شماره های تماس در ارتباط باشید و به صورت رایگان از آن‌ها در خصوص خرید لنز مشاوره بگیرید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *