مقالات آموزشی

استفاده از لنز چشم برای اولین بار

استفاده از لنز چش برای اولین

استفاده از لنز چشم برای اولین بار- متاسفانه در دنیای امروزی به دلیل استفاده زیاد از موبایل و کامپیوتر و دیگر وسایل الکترونیکی تعداد افرادی که دچار ضعیفی چشم شده اند به شدت افزایش پیدا کرده است.

شاید استفاده از عینک اولین راه حل برای درمان ضعیفی چشم باشد اما خوب، گذاشتن عینک برای همه خوشایند نیست و از اینکه یک وسیله اضافی را روی صورت خود باید بگذارند ناراضی هستند. در نتیجه به سراغ گزینه دوم یعنی لنز طبی بی رنگ و یا لنز طبی رنگی می روند.

در این مقاله قصد داریم در خصوص استفاده از لنز چشم برای اولین بار، گذاشتن و برداشتن آن، روش نگهداری و  عادت کردن به لنز چشم را توضیح دهیم.

با ما همراه باشید.

گذاشتن و برداشتن لنز چشم برای اولین بار:

شاید استفاده از لنز چشم برای اولین بار کار راحتی نباشد اما خیلی زود به آن عادت خواهید کرد و به یک کار خیلی آسان برای شما تبدیل خواهد شد.

اما حتما به نکات قبل از برداشتن و گذاشتن لنز توجه کنید  زیرا چشم بسیار حساس است و با کوچکترین سهل انگاری دچار آسیب خواهد شد.

اقدامات اولیه برای گذاشتن و برداشتن لنز در چشم:

اگر استفاده از لنز چشم برای اولین بار راتجربه می کنید (هر نوع لنز چشم تماسی نرم) باید اول دست هایتان را خوب بشویید تا ضد عفونی شود.

سپس با یک دستمالی که میدانید پرز نمیدهد  یا دستمال کاغذی دست هایتان را خشک کنید چون لنز نباید با هیچ سطح خیسی برخورد دارشته باشد.

توجه داشته باشید مواد شوینده حتما از روی دستتان پاک شده باشد زیرا در تماس با لنز باعث خشکی لنز می شود و در نتیجه می تواند باعث زخم چشم شود و در پی آن مشکلاتی مثل عفونت چشمی و تاری دید را در پی خواهد داشت.

ضد عفونی کردن و شستن دست ها قبل از گذاشتن لنز در چشم

برداشتن لنز از داخل جالنزی:

هنگام برداشتن لنز از جالنزی مراقب باشید ناخنتان به سطح لنز برخورد نکند چون یا پاره می شود یا خراش بر میدارد که و باعث آسیب به چشمتان می شود.

حواستان باشد که لنز آلوده نشود و با گرد و غبار محیط تماس پیدا نکند. همچنین به لنگه چپ و راست لنز هم باید دقت کنید که اشتباه نگذارید.

لنز را روی نوک هر کدام از انگشت هایتان که راحت تر هستید قرار دهید (قسمت مقعر آن رو به صورت شما باشد)

روش استفاده از لنز چشم برای اولین بار

استفاده از لنز چشم برای اولین بار شاید کار خیلی سختی به نظر بیاید شاید فکر کنید چه جوری میشه یک شی خارجی را داخل چشم جا داد. برای این کار با انگشتان دست مخالف هر چشم پلک خود را بکشید تا چشمتان باز بماند.

لنز را روی نوک انگشتتان قرار دهید و به چشم نزدیک کنید و مردمک چشمتان را تکان ندهید و به لنز خیره نشوید . لنز را در قسمت پایینی چشم بگذارید و مطمئن شوید که داخل چشمتان قرار گرفته است.

حالا مردمک چشمتان را به آرامی به چپ و راست بچرخانید و پلک بزنید تا سرجای خود قرار بگیرد.

خارج کردن لنز از چشم:

برای خارج کردن لنز از چشم خود اقدامات اولیه گذاشتن لنز را انجام دهید و پیش از آن داخل جالنزی خود را حتما با مایع لنز شستشو دهید( هرگز برای شستشو جالنزی از آب و یا مواد دیگر ستفاده نکنبد)

اگر برای اولین بار می خواهید لنز گذاشتن را تجربه کنید و می خواهید آن را از چشمتان در بیاورید می توانید به کمک این چند روش این کار را به سادگی انجام دهید:

  • با نیشگون گرفتن لنز آن را به سادگی از چشم خود خارج کنید اما حواستان باشد ناخنتان به سطح لنز نخورد.
  • قسمت گوشتی انگشتتتان را روی لنز داخل چشمتان بگذارید و به سمت سفیدی چشم یا به سمت پایین بکشید.
  • وقتی لنز از روی عنبیه جدا شد به آرامی لنز بردارید.
  • یکی دیگر از روش های برداشتن لنز استفاده از اپلیکاتور لنز بردار به جای انگشت است که بسیار راحت و بهداشتی تر می باشد.

بررسی سطح لنز:

بعد از آنکه لنز را از چشم خود خارج کردید حتما آن را با دقت بررسی کنید که آلودگی به آن نچسبیده باشد و یا خراش یا پارگی روی آن نباشد. در صورتی که سطح لنز کثیف بود آن را با محلول لنز خوب شستشو دهید و بعد درخل جا لنزی بگذارید و درب آن را محکم ببندید.

روش نگهداری استفاده از لنز چشم برای اولین بار:

یک مساله بسیار مهم برای کسانی که استفاده از لنز چشم برای اولین بار را تجربه می کنند آگاهی از شرایط مراقبت از لنز می باشد. برای حفظ و مراقبت از لنز چشم خود مراحل زیر را حتما انجام دهید.

شستن لنز چشم برای اولین استفاده

  • کاربر لنز باید مراقب باشد تا لنز او جرم و پروتئین جذب نکند.
  • هر شب قبل از خواب لنز ها را از چشم خود خارج کند و به درستی آن را با محلول لنز شستشو دهد و در جالنزی بگذارد .
  • به هیچ عنوان برای شستشوی لنز از آب شیر یا سرم شستشو استفاده نکند.
  • به تاریخ انقضای لنز توجه کند و لنز روزانه، ماهانه، فصلی و سالانه را در همان مدت استفاده نماید.
  • در صورتی که لنز او جرم گرفته بود با مشورت پزشک یا اپتومتریست از قرص لنز استفاده نماید.
  • از محلول های شستشوی لنز مرغوب و مورد تایید استفاده نماید.

 

  • در صورتی که از لنز استفاده نمی کند حداکثر یک شب در میان مایع لنز جالنزی را تعویض کند.
  • در هنگام گذاشتن و برداشتن لنز دقت زیادی داشته باشد تا لنز خراش بر ندارد.
  • به لنگه ی چپ و راست لنز توجه نماید و همیشه آن را درست در چشم بگذارد (حتی اگر از لنز رنگی زیبایی بدون نمره هم استفاده می کنید باید به این مساله توجه داشته باشید)

شاید برای کسانی که مدت طولانی است که از لنز چشمی استفاده می کنند همه ی این ها مسائل پیش پا افتاده ای باشد اما دانستن و رعایت این نکات جهت استفاده از لنز چشم برای اولین بار یا برای تازه کارها ضروزری می باشد..

افراد مبتدی چگونه می توانند به لنز عادت کنند؟

کسانی که به تازگی اقدام به استفاده از لنز کرده اند ممکن است احساس خوبی با لنز نداشته باشند و یا وجود جسم خارجی در چشم شان آن ها را اذیت کند.

البته خوشبختانه با وجود لنزهای جدید و با کیفیتی که در حال حاضر در بازار است راحتی استفاده از لنز بسیار بالا رفته و کاربر با آن مشکلی نخواهد داشت.

در اینجا به برخی از مشکلاتی که ممکن است استفاده از لنز چشم برای اولین بار برای کاربر به وجود بیاورد را ذکر کرده ایم که به شرح زیر می باشد:

استفاده از لنز چشم برای اولین بار و حرکت آن در چشم:

کسانی که برای بارهای اول لنز می گذارند ممکن است لنز در چشم شان حرکت کند دلیل آن هم مایعات طبیعی موجود در سطح چشم فرد است که اصلن مساله ی نگران کننده ای نیست و با چند بار استفاده لنز بر روی عنبیه ثابت خواهد شد.

پارگی لنز در هنگام گذاشتن و برداشتن لنز:

همانطور که گفتیم در زمان گذاشتن و برداشتن لنز به هیچ عنوان نباید از ناخنتان استفاده کنید و ناخن به لنز برخورد کند زیرا باعث پارگی لنز خواهد شد.

همیشه با سطح گوشتی انگشتتان لنز خود را بگذارید و در بیاورید و مراقب باشید در هنگام آرایش کردن، مواد آرایشی با لنز برخورد نکند.

پارگی و استفاده از لنز چشم برای اولین بار

استفاده از لنز چشم برای اولین بار و احساس خشکی چشم:

کسانی که به تازگی لنز می گذارند ممکن است در روزهای اول چشم هایشان دچار خشکی شود. البته این ممکن است به دلیل حساس بودن چشم ها باشد.

اما می توان برای بهبود خشکی چشم از قطره مرطوب کننده چشم استفاده کرد.

هنگامی که احساس خشکی چشم دارید در زمانی که لنز داخل چشمتان است هرگز چشمتان را نمالید چون امکان پاره شدن لنز در چشم وجود دارد که باعث سوزش شدید و تحریک و التهاب چشم خواهد شد.

بیرون پریدن لنز از چشم:

این مشکل را شاید خیلی از کاربران در روزهای اولیه لنز گذاشتن تجربه کرده باشند که وقتی لنز می گذارند لنز از چشمشان خارج شود و یا به بیرون پرتاب شود.

استفاده از لنز چشم برای اولین بار تمام این مشکلات را به همراه خواهد داشت. حتی ممکن است زمانی که می خواهید لنز را داخل چشمتان بگذارید از دستتان به زمین بیفتد که این مساله طبیعی است و با محلول لنز باید سطح آن را شستشو دهید. اما دقت کنید لنز خراش بر نداشته باشد.

احساس خستگی چشم:

به دلیل آنکه استفاده از وسایل الکترونیکی بسیار زیاد شده است چشم ها خیلی زود خسته می شوند.

اگر لنز در چشم دارید و ساعت ها با موبایل و کامپیوتر سر وکار دارید پییشنهاد می کنیم برای چند ساعتی لنز هایتان در بیاورید و به چشم تان استراحت دهید و بعد دوباره آن ها در چشم تان بگذارید.

استفاده از لنز چشم برای اولین بار ممکن است این مشکلات را بیشتر از سایر کاربران برای فرد به همراه داشته باشد.

احساس تاری دید:

وقتی چشم خسته می شود احتمال تاری دید بیشتر می شود در نتیجه بار هم پیشنهاد می شود لنز را برای چند ساعت از چشمتان خارج کنید و با محلول کاملن آن را ضد عفونی کنید و شستشو دهید و بعد دوباره آن را بگذارید.

احساس تاری دید در اولین تجربه لنز گزاشتن

استفاده از لنز چشم برای اولین بار ممکن است با تاری دید همراه باشد اما اگر این تاری دید ادامه دار بود حتما با پزشک خود این مساله را در میان بگذارید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *