لنز داخل چشمی یا ICL نوعی از لنز های چشمی است که داخل چشم توسط جراحی، داخل کره ی چشم به صورت دایمی کار گذاشته می شود. این نوع لنزها درمانی هستند و برای رفع مشکلات بینایی مثل دوربینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم کاربرد دارد. با من در این مقاله همراه باشید تا از لنز داخل چشمی بیشتر بدانیم.
جراحی کاشت لنز داخل چشمی یا ICL
لنز داخل چشمی یا ICL یک نوع لنز مصنوعی است که آن را به طور دائم و همیشگی داخل چشم قرار می دهند. این نوع لنز ها برای درمان عیوب انکساری چشم (دوربینی، نزدیک بینی، آستیگماتیسم) کاربرد دراد. برای به کار گذاشتن لنزهای ICL، چشم باید توسط متخصص، جراحی شود تا پزشک این لنز ها را بین عدسی طبیعی چشم و عنبیه ی رنگی قرار دهد.
در این جراحی، لنزها به کمک عدسی موجود در چشم فرایند شکست نور ر انجام می دهند که در نهایت باعث وضوح دید بهتری برای فرد خواهد شد.
جنس لنزهای ICL از پلاستیک می باشد و از یک کلاژن به نام کلامر ساخته شده است. این لنز از نوع phakic یا فاکیک است (نوع قرار گیری لنز در چشم بدون خارج کردن لنز طبیعی). با اینکه جراحی کاشت لنز داخل چشمی ضرورتی برای درمان عیوب انکساری چشم ندارد اما می تواند فرد از گذاشتن عینک و لنز طبی بی نیاز کند.
بعضی از افراد نمی توانند برای اختلالات چشمی خود با لیزر جراحی کنند که در اینجا جراحی کاشت لنز داخل چشمی برای او کارآمد است . البته لازم به ذکر است که این نوع جراحی هم مانند دیگر جراحی ها برای هم افراد مناسب نیست که باید با توجه به تجویز و صلاحدید پزشک انجام شود.
روش جراجی کاشت لنز داخل چشمی ICL
برای جراحی کاشت لنز داخل چشمی باید یک هفته پیش از عمل به چشم پزشک خود مراجعه کنید. پزشک برای ایجاد سوراخ های ریز در بخش جلویی چشم و عدسی از لیزر استفاده می کند تا از فشار و جمع شدن مایعات پس از عمل جلوگیری کند.
شاید لازم باشد چند روز قبل از عمل از داروهای آنتی بیوتیک یا قطره های چشمی ضد التهاب استفاده کنید که در صورت نیاز پزشک تجویز خواهد کرد.
طریقه ی عمل کاشت لنز داخل چشمی ICL بدین صورت است:
ابتدا یک بی حسی موضعی به شما تزریق می کنند تا چیزی از فرآیند عمل حس نکنید و بعد ممکن است به شما یک آرامبخش خوراکی بدهند و یا به اطراف چشم تان تزریق کنند تا شما در طول عمل حرکتی نکنید.
چشم و اطراف آن را کاملا پاکساری می کنند و به کمک یک دستگاهی به نام سپکولوم آن را باز نگه می دارند.
بعد از آن جراح یک برش کوچک در سطح چشم شما ایجاد می کند و لنز ICL را که بسیار نازک است از طریق همان برش، وارد چشم می کند. چون لنز بسیار نازک است ممکن است تا شود که وقتی به داخل چشم می رود باز خواهد شد.
پزشک برای محافظت از قرنیه از یک روان کننده استفاده می کند و پس از گذاشتن لنز در داخل چشم روان کننده را پاک می کند و برش ایجاد شده را با بخیه های ریز می بندد.
در آخر هم با استفاده از قطره های چشمی یا پماد چشمی، چشم ها را با چشم بند می پوشانند.
تمام این فرآیند در عرض 20 تا 30 دقیقه انجام می شود و بعد بیمار به اتاق ریکاوری منتقل می شود.
اقدامات بعد از عمل جراحی کاشت لنز چشم
- برای کاهش درد بیمار، پزشک قطره های چشمی یا داروهای مسکن خوراکی تجویز می نماید.
- بیمار بعد از عمل می تواند مرخص شود اما نمی تواند رانندگی کند.
- روز بعد از عمل بیمار باید به پزشک خود مراجعه کند تا وضعیت چشم های او را بررسی کند.
- نوبت ویزیت بعدی بیمار 1 ماه بعد از عمل و نوبت سوم ویزیت 6 ماه پس از عمل می باشد و بعد از آن باید چکاپ سالیانه شود.
قیمت لنز داخل چشمی یا ICL
به طور کلی نمی توان قیمت واحد و مشخصی برای لنزهای داخل چشمی دائمی تعریف کرد چون به چند عامل بستگی دارد که عبارتند از:
- نوع لنز
- برند لنز
- مرکز یا کلینیک جراحی
البته این را هم باید بگویم که این عمل نسبت به عمل های لیزیک و prk هزینه ی بیشتری دارد اما یک روش درمانی مطمئن و همیشگی است.
عمل کاشت لنز دائمی ICL چه مزایایی دارد؟
- باعث بهبود دید چشمگیری می شود.
- دید در شب را بسیار بهبود می بخشد.
- برای کسانی که دچار خشکی چشم هستند بسیار گزینه ی مناسبی است.
- با اینکه یک لنز دائمی است اما قابل حذف است.
- برای کسانی که دچار اختلالات بینایی حادی هستند و با عمل های جراحی دیگر قابل درمان نیست، بسیار کاربردی دارد.
- دوران نقاهت بسیار کوتاهی دارد و بیمار خیلی سریع بهبود می یابد زیرا بافت ها در این جراحی از بین نمی روند.
- بهترین گزینه برای کسانی است که جراحی با لیزر برای آن ها ممنوعیت دارد.
عوارض و معایب عمل لنز کاشتنی ICL
با اینکه طبق تحقیقات و تجارب این عمل یک جراحی ایمن و مطمئن است اما در موارد نادری ممکن است عوارضی هم به همراه داشته باشد که می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- عفونت چشمی: این مشکل به عنوان یک عارضه ی غیر معمول می تواند منجر به کاهش بینایی شود.
- آب مروارید زودرس: لنز های داخل چشمی ICL ممکن است گردش مایعات در چشم را کاهش دهد که عاملی برای ابتلا فرد به آب مروارید می باشد. در مواردی که لنز ICL هم سایز چشم نباشد التهاب ایجاد می کند و باعث این بیماری چشمی می گردد.
- گلوکوم: در صورتی که لنز ICL از سایز چشم بزرگتر باشد و یا به درستی در چشم قرار نگرفته باشد، باعث افزایش فشار چشم می شود که در پی آن گلوکوم ایجاد می شود.
- تاری دید: این اختلال از علائم آب مروارید و گلوکوم است و در صورتی که سایز لنز مناسب نباشد مشکلات دیگری مانند تابش خیره کننده یا دوبینی ایجاد می کند.
- افت وضوح دید: این مشکل ممکن است بر اثر فشار بالای چشمی ایجاد شود.
- کدورت قرنیه: اگر جراحی کاشت لنز داخل چشم در سن بالا انجام شود، سلول های اندوتلیال در قرنیه کاهش می یابد . اگر کاهش سلول ها در مدت زمhن بسیار کوتاهی اتفاق بیفتد منجر به کدورت قرنیه خواهد شد و باعث کاهش بینایی می شود.
- جدا شدن شبکیه: با اینکه این مورد بسیار بسیار نادر است اما ممکن است در کاشت لنز داخل چشمی خطر جدا شدن شبکیه از وضعیت معمول افزایش یابد که نیازمند تبحر و دقت بسیار بالایی می باشد.
- نیاز به جراحی های دیگر: ممکن است پس از این عمل، بیمار برای کنار گذاشتن عینک و لنز نیازمند عمل های دیگر جراحی چشم باشد.
نکات مهم و ضزوری در خصوص عمل کاشت لنز ICL
برای این عمل حتما باید با چشم پزشک خود مشورت کنید تا او با توجه به آزمایش های لازم و بررسی وضعیت چشم های شما بتواند انجام این عمل را برای شما تایید کند. گاهی ممکن است این عمل هم مانند دیگر عمل های جراحی چشمی برای بیمار ممنوعیت داشته باشد به طور مثال افراد زیر نمی توانند عمل جراحی لنز داخل چشمی ICL را انجام دهند:
- افراد بالای 45 سال
- افراد کمتر از 21 سال
- بیماران بیماری های مزمن یا اختلالات هورمونی
- زنان باردار یا شیرده
- افرادی که زخم هایشان به هر دلیلی دیر التیام می یابد.
- افرادی که دارای حد اقل تعداد سلول اندوتلیال هستند.
- افرادی که در حال استفاده از داروهای مرتبط با تغییر بینایی هستند.
اقدامات پیش از عمل
همچنین افرادی که می خواهند این عمل را انجام دهند باید یکسری نکات را قبل از عمل رعایت کنند به طور مثال:
یکی دوهفته قبل از انجام عمل از گذاشتن لنز چشمی خودداری کنند و چنانچه از لنز طبی برای درمان ضعیفی چشم استفاده می کنند با مشورت پزشک باید روش دیگری جایگزین آن شود یا بهترین شرایط ایمنی را برای شما شرح دهد. ممکن است بنا به دلایلی که بالاتر ذکر کردیم بیمار شرایط انجام این عمل را نداشته باشد مگر با صلاحدید پزشک که وی به طور کامل شرایط ایمنی انجام لنز داخل چشمی را برای بیمار توضیح خواهد داد.
همچنین پیش از عمل ممکن است لازم باشد که بیمار از داروهای خوراکی یا قطره ی چشمی استفاده کند که پزشک برای او تجویز می نماید.
چکیده
- لنز داخل چشمی ICL یکی از روش های جراحی درمان و اصلاح مشکلات بینایی می باشد.
- این لنز یک لنز مصنوعی است که به طور دائمی داخل چشم کار گذاشته می شود و برای درمان عیوب انکساری (دوربینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم) چشم کاربرد دارد.
- این نوع روش جراحی چشمی نیز دارای مزایا و معایبی می باشد که از اصلی ترین مزایای آن این است که: اختلالات بینایی حادی را درمان می کند که با عمل های دیگر قابل درمان نیست.
- این عمل برای افرادی که دچار خشکی چشم هستند گزینه ی مناسبی است و کمتر باعث خشکی چشم می شود.
- از معایب احتمالی جراحی لنز داخل چشمی می توان به گلوکوم، آب مروارید، تاری دید، کدورت قرنیه، جدا شدن شبکیه، و عفونت چشمی اشاره کرد.
- مدت زمان این جراحی 20 تا 30 دقیقه می باشد که به طور سرپایی انجام می شود و دوران نقاهت بسیار کوتاهی دارد.
- این جراحی هم مانند دیگر جراحی های چشمی ممکن است برای همه ی افراد مناسب نباشد که این مساله را پزشک تشخیص خواهد داد.
- به طور معمول این روش برای بیماران 21 تا 45 سال انجام می شود.
خرید از ایران لنز
همانطور که می دانید فروشگاه ما دارای تمامی لنز های چشمی تماسی موقت در نوع لنز رنگی زیبایی بدون نمره، طبی بی رنگ و طبی رنگی می باشد و اگر شما تمایلی به عمل جراحی کاشت لنز داخلی ندارید می توانید از لنزهای فروشگاه ما خریداری کنید.
تمامی لنزهای چشمی فروشگاه ما دارای تاییدیه وزارت بهداشت غذا و دارو امریکا و اروپا می باشد و می تواند به درمان ضعیفی و عیوب انکساری شما کمک کند.