مقالات آموزشی

حساسیت چشمی فصلی چگونه درمان کنیم؟ چه عواملی باعث ایجاد حساسیت می شود؟

حساسیت چشمی فصلی

حساسیت چشمی – بازهم پاییز از راه رسیده و با همه زیبایی هاش برای بعضی از افراد مشکلاتی رو به همراه داره که از مهم ترین آن ها حساسیت فصلی است. پاییز یک فصل آلرژی زا هست و خیلی ها در این فصل دچار حساسیت می شوند. بعضی ها سر درد میگیرن بعضی ها آبریزش، بعضی ها هم دچار حساسیت چشمی می شوند که خشکی چشم در پاییز یکی از بارزترین و شایع ترین آن هاست. که امروز می خواهیم به دلایل و درمان این معضل پاییزی بپردازیم با ما همراه باشید.

عوامل ایجاد حساسیت چشمی

عوامل ایجاد حساسیت چشمی در پاییز

فصل سرما که از راه می رسد با خود آلودگی را هم به همراه می آورد و وزش باد و طوفان باعث می شود تا رطوبتی که روی قرنیه چشم همه ما انسان ها است بخار شود که این خود عاملی برای ایجاد خشکی چشم است و هنگامی که چشم مرطوب نباشد، دچار آبریزش و قرمزی می شود و برای رفع خشکی، چشم ناچار است از غدد اشکی، بیشتر کمک بگیرد. برای همین توصیه می کنیم در فصل سرما از عینک های ضد UV استفاده کنید تا چشم از ذرات خاک و گرد و غبار در امان بماند. از عواملی دیگری  که باعث ایجاد حساسیت چشم می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گرد گیاهان و درختان
  • گرد وغبار موی حیوانات و حساسیت به نیش حشرات
  • استفاده از وسایل آرایشی
  • حساسیت غذایی
  • مصرف برخی قطره ها و اشک مصنوعی که با چشم سازگار نیستند و یا دارای مواد نگهدارنده می باشند که باعث حساسیت می شود.

عوامل ایجاد حساسیت چشمی در پاییز

حساسیت چشمی فصلی باعث ایجاد چه بیماری هایی می شود؟

یکی از لذت های فصل پاییز قدم زدن بر روی برگ ها می باشد اما به این موضوع هم توجه داشته باشید که اگر این برگ ها را جمع نکنید ممکن است جایگاهی برای تجمع باکتری ها و قارچ ها شود. وقتی بر روی برگ های پاییزی قدم می زنید یا در معرض باد و طوفان قرار می گیرید چشم شما که حساس ترین عضو بدنتان است ممکن است دچار حساسیت چشمی شود (به خصوص افرادی که سابقه حساسیت چشمی هم دارند.) که از علائم آن می توان به قرمزی، خارش و آبریزش چشم اشاره کرد. اگر به درمان و بهبود آلرژی فصلی اهمیتی ندهیم ممکن است دچار بیماری های چشمی جدی تری مثل عفونت چشمی یا ورم ملتحمه قرنیه شویم.

یکی دیگر از عوامل خطر آفرین برخورد چشم با شاخه و ساقه گیاهان ودرختان است. زمانی که چشم با ساقه یا شاخه گیاهان و درخت ها که منبع تجمع باکتری ها و قارچ ها است برخورد می کند دچار جراحت می شود و ممکن است مبتلا به کراتیت قارچی شود که می تواند باعث ترشح از قرنیه، تخریب بافت قرنیه و اختلال در وضوح بینایی فرد گردد.

اگر چشم دچارعفونت خفبف شده باشد می توان آن را با قطره های آنتی بیوتیک چشمی درمان کرد اما اگر عفونت شدید باشد باید از داروهای ضد قارچ، ضد باکتری و یا قطره های استروئیدی جهت کاهش التهاب استفاده کرد.

کراتیت چشمی

چگونه از پیشرفت حساسیت چشمی جلوگیری کنیم؟

اگر علاقه ای به قدم زدن و جمع کردن برگ های پاییزی دارید حتما از عینک محافظ استفاده کنید.(عینکی که کل محدوده ی چشم شما را بپوشاند). زیرا همانطور که گفتیم برگ های درختان و گیاهان منبعی از تجمع باکتری ها و قارچ ها می باشد.

  • قبل از بیرون رفتن از خانه از قطره های مرطوب کننده چشم یا اشک مصنوعی بدون مواد نگهدارنده استفاده کنید تا رطوبت سطح قرنیه را حفظ کند.

قطره مرطوب کننده چشم

  • سعی کنید در شرایط خاص و لازم از سشوار استفاده کنید زیرا باد سشوار خود عاملی بر تشدید خشکی چشم می باشد.
  • سعی کنید مصرف مایعات و نوشیدنی ها به خصوص آب را افزایش دهید تا آب کافی به بدن شما برسد و نیاز چشم ها به آب را تامین کند. وقتی آب بدن تامین باشد از سوزش، قرمزی و پف چشم در امان هستید.
  • از میوه های پاییزی که سرشار از ویتامین a  و c هستند را به مقدار کافی مصرف کنید زیرا این ویتامین بسیار برای چشم ها مفید هستند.
  • از عینک های فتوکورومیک استفاده کنید تا مانع حساسیت چشمی ناشی از نور شود و همچنین چشم را از آلرژن های موجود در هوا مصون نگه دارد.
  • افرادی که  لنز چشم می گذارند می توصیه می شود حتی الامکان از لنز یک بار مصرف استفاده نمایند زیرا با چسبیدن ذرات هوا و آلودگی می توانند آن را به دور انداخته تا از آسیب های احتمالی به چشم جلوگیری شود.( البته بهتر است در روزهایی که آلودگی زیاد است و هوا بارانی یا طوفانی است از لنز استفاده نشود)

خرید قطره چشم مرطوب کننده اویزور

پیشنهاد می شود برای رطوبت دهی و محافظت از چشم از قطره مرطوب کننده لنز اویزور استفاده نمایید.

داروهای ممنوعه در زمان حساسیت چشمی

توجه داشته باشید اگر حساسیت چشمی شما زیاد باشد و با استفاده از قطره های مرطوب کننده و اشک مصنوعی برطرف نشود بایستی حتما به پزشک مراجعه کنید و سرخود از داروی دیگری استفاده نکنید چون برخی از داروها خود باعث حساسیت می شوند که در ادامه به عوارض و خطرات احتمالی داروهای بدون تجویز پزشک اشاره کرده ایم.

عوارض داروهای ضد حساسیت چشمی

عوارض داروهای حساسیت چشمی

در زمان ابتلا به حساسیت چشمی فصلی داروهای زیادی برای درمان آن استفاده می شود اما اگر سر خود و بدون تجویز پزشک باشد شاید دچار مشکلاتی شوید که درمان آن دیگر به این راحتی ها نیست پس از این داروها بدون تجویز پزشک استفاده نکنید.

آنتی هیستامین ها:

درست است که آنتی هیستامین ها علائم آلرژیک را از بین می برند اما از ورود هیستامین به سلول‌های بدن جلوگیری می‌کنند و راه آنها به رگ‌های خونی را مسدود میسازد  در نتیجه استفاده ناآگاهانه از آن ممکن است عواقب ناخوشایندی داشته باشد.

داروهای ضد احتقان

این داروها معمولا برای گرفتگی سینه و بینی کاربرد دارد و از مهم ترین عوارض آن می توان به تنگ کردن مویرگ های چشم اشاره کرد. یکی از رایج ترین داروهای ضد احتقان فنیل افرین و pseudoephedrine می باشد.

قطره های ضد استروئیدی و ضد التهاب

این قطره ها برای حساسیت های چشمی و تورم پلک و حساسیت چشمی فصلی مورد استفاده قرار می گیرد. قطره های کورتیکواستروئید هم برای جلوگیری از حساسیت های چشمی تجویز می شود اما استفاده طولانی مدت از آن ها می تواند باعث ایجاد آب مروارید، آب سیاه و فشار چشم گردد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *