مقالات آموزشی

کرونا ویروس چیست؟ از چه طریقی انتقال می یابد و چگونه درمان می شود؟

کرونا ویروس چیست و چگونه درمان می شود؟ راه های انتقاب کرونا

کرونا ویروس، معظلی که متاسفانه امروز بیش از 50 کشور جهان را درگیر کرده است و تا کنون دارویی برای درمان این ویروس خطرناک پیدا نشده است.

شیوع کرونا ویروس در کشور چین و در شهر ووهان بود. شهر ووهان تقریبا دارای 9 میلیون جمعیت است که تا 18 فوریه سال جاری 74 هزار نفر به آن مبتلا شدند.

این ویروس برای افراد سالمند و یا بیمارانی که ایمنی بدن آن ها پاییین است خطرناک تر و متاسفانه کشنده است.

در ابتدای پیدایش این ویروس با آزمایشاتی که بر روی افراد مبتلا انجام شد مشخص شد بیش از 80 درصد از مبتلایان علائم خفیفی داشتند اما سالمندان و افراد بیمار بیشتر در معرض خطر بودند.

این ویروس تا به حال به کشورهای زیادی از جمله تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا، امریکا، ایتالیا، عربستان و البته ایران سرایت کرده است و تعداد زیادی از مبتلایان فوت کرده اند.

منشاء کرونا ویروس چه بود و از کجا آمد؟

شیوع و منشاء کرونا ویروس از چین است و آن هم به دلیل خوردن گونه ای از خفاش بوده است که مورد پخت و پز قرار گرفته و عامل ایجاد این بیماری شده است.

متاسفانه این ویروس که به آن کووید 19 هم گفته می شود به سرعت به دیگر کشورها هم انتقال پیدا کرد. یکی از بدترین ویژگی های این ویروس سرعت مسری بودن آن است.

به دلیل سرعت انتقال ویروس شاهد فراگیری آن در سطح بین الملل هستیم و چون این بیماری در ابتدا علائمی ندارد و نشانه های آن خاموش است، فرد مبتلا بدون آگاهی در سطح شهر رفت و آمد می کند و به همین سادگی ویروس را منتقل می نماید.

کرونا ویروس چه علائمی دارد؟

کرونا ویروس از علائم ساده سرما خوردگی تا علائم حاد سارس برخوردار است. سارس یک سندروم حاد تنفسی است.

در سال 2002 بیماری سارس در چین 8000 نفر را درگیر کرد که منجر به فوت 774 نفر در جهان شد.

از مهم ترین علائم کرونا ویروس می توان به تب، سرفه های خشک و ادامه دار  و همچنین تنگی نفس و شدید و نفس نفس زدن اشاره کرد.

به محض مشاهده این علائم بایستی سریعا به پزشک مراجعه نمایید و آزمایشات لازم جهت تشحیص کرونا ویروس را انجام دهید.

البته همانطور که گفته شد بیش از 80 درصد از مبتلایان به این ویروس مداوا می شوند و اگر به موقع تشخیص داده شود و تحت درمان قرار گیرند جای نگرانی وجود ندارد.

علائم کرونا ویروس

چگونه می توانیم از شیوع و انتشار کرونا ویروس جلو گیری کنیم؟

این روزها در همه رسانه های جمعی، شبکه های اجتماعی، مجلات و روزنامه ها و تمامی پزشکان یک صدا فقط از رعایت بهداشت شخصی در برابر مقابله با انتشار هر چه بیشتر این بیماری می گویند.

مهم ترین و ساده ترین کاری که به عنوان یک شهروند می تواینم برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس و حفظ سلامت خود انجام دهیم رعایت بهداشت شخصی و بهداشت محیطی است که مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشد:

جلوگیری از شیوع کرونا ویروس

  •  شستشو و ضد عفونی دست ها به صورت مرتب
  • ضد عفونی تمامی وسایل و اشیائی که با آن در ارتباط هستید
  • استفاده از دستکش یک بار مصرف
  • استفاده از ماسک بهداشتی ( ترجیحا ماسک فیلتردار) به خصوص افرادی که نشانه های سرماخوردگی دارند
  • خودداری از دست دادن و روبوسی کردن
  • ضد عفونی کردن تمامی محیط (مانند دستگیره های درب، دکمه های آسانسور و…)
  • مصرف غذاهای کاملا پخته شده
  • خودداری از قرار گرفتن در محیط های شلوغ ( مهمانی ها، مراکز خرید، مدارس و دانشگاه ها و…)
  • پرهیز از تماس دست آلوده به دهان و چشم
  • خودداری از رها کردن دستمال کاغذی مصرف شده، ماسک و دستکش در سطح شهر
  • رعایت فاصله با افراد نشانه دار( حداقل 150 سانتیمتر)
  • پرهیز از تماس حفاظت نشده با حیوانات
  • قرنطینه خانگی و خودداری از رفت و آمدهای بی مورد و غیر ضروری

احتمال جهش کرونا ویروس چه قدر است؟

ویروس ها دائما در حال تغییر و جهش هستند اما میزان و نوع جهش آن ها شناخته شده نیست.

خانواده کرونا ویروس همیشه از حیوان ها به گونه های دیگر انتقال پیدا کرده است. همچنین برای آنکه این ویروس راحت تر انتقال پیدا کند ممکن است منجر به بیماری های سخت تری شود.

ویروس کرونا از چه طریقی وارد بدن می شود؟

ویروس کرونا در نوع انسان به انسان در صورتی است که فرد سالم در معرض سرفه یا تماس لمسی با فرد بیمار قرار بگیرد.

علاوه بر این به دلیل آنکه ویروس کرونا بر روی سطوح در مدت زمان طولانی باقی می ماند یکی دیگر از عوامل ابتلا به این بیماری است.

به عنوان مثال اگر شخصی که به این ویروس مبتلا است بدون دستکش، دستگیره درب ها یا دکمه های آسانسور را لمس کرده باشد و بعد از وی شخص سالمی دستش را به همان سطوح بزند امکان ابتلا به بیماری در وی وجود خواهد داشت.

البته اگر دست آلوده را به دهان و صورت و چشم های خود نزند خطری وی را تهدید نمی کند.

برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری توصیه می کنیم در این مدت به هیچ عنوان دست های خود را به صورت و چشم های خود نمالید و حتما دست هایتان را با مایع و یا ژل ضد عفونی کننده و همچنین ترکیب آب و الکل شستشو دهید.

راه های انتقال کرونا ویروس

آیا ویروس کرونا از طریق چشم یا لنز چشم انتقال پیدا می کند؟

این سوال برای بسیاری از افراد که عادت دارند دستشان را به صورت و چشم های خود می مالند پیش می آبد که آیا اگر دست هایمان را به چشممان بزنیم کرونا می گیریم؟

در جواب باید بگویم بله. ویروس ها و بیماری ها همگی از راه چشم قابل انتقال هستند. اگر شما دست های آلوده خود را به چشمانتان بزنید به سرعت آلودگی ها و بیماری ها وارد بدنتان خواهد شد.

حالا که بیماری کرونا هم سر و کله اش پیدا شده باید بیشتر دقت کنیم که تا دست هایمان را که ضد عوفونی نکرده ایم و یا با آب و صابون نشسته ایم به چشم هایمان نزنیم.

انتقالکرونا ویروس از طریق چشم و لنز چشم

انتقال ویروس کرونا از طریق لنز چشم

چند روز پیش یک نفر خیلی نگران به من پیام داد که برای خرید لنز چشم به فروشگاهی مراجعه می کند و چون در انتخاب رنگ لنز چشم رنگی مردد بوده است همه آن ها را تست کرده است و حالا که فهمیده ویروس از طریق چشم وارد بدن می وشد بسیار نگران بود که آیا به کرونا مبتلا شده یا خیر؟

قبلا در خصوص خطرات استفاده از لنز مشترک بسیار صحبت کرده ایم که علاوه بر آلودگی های محیطی که به لنز می چسبد، خود چشم رسوبات پروتئینی سختی تولید می کند که با استفاده از لنز مشترک تمام بیماری های فرد را انتقال می دهد.

در این شرایط حساس که تنها راه نجات همه ما پیشگیری از این بیماری است اجت ناب از هر نوع رفتار پر خطر، ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.

در نتیجه نه تنها استفاده از لنز مشترک و تستر ممنوع است بلکه استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی مشترک نیز اکیدا ممنوع می باشد.

یادمان نرود نجات جان یک نفر جهت پیشگیری از ابتلا به این ویروس خطرناک در حقیقت نجات جان خود ما و بقیه افراد جامعه است.

اگر تمام نکات بهداشتی را رعایت کینم و تا اطلاع ثانوی از دورهمی ها و تجمع در محیط خودداری کنیم نقش بزرگی در ریشه کن کردن این ویروس خطرناک ایفا کرده ایم.

بهترین مواد ضد عفونی کننده برای دست ها و محیط اطراف چیست؟

در درجه اول پیشنهاد می شود اگر در جایی بودید که دسترسی به مواد ضد عفونی کننده نداشتید از صابون برای شستن دست ها استفاده کنید.

به مدت 20 ثانیه خوب کف دست هایتان را بشویید، حواستان باشد از شستن انگشتان شست  و مچ دست ها غافل نشوید.

اگر در منزل هستید و یا جایی هستید که به الکل سفید (اتانول) دسترسی دارید، برای اطمینان بیشتر از الکل مخصوص دست استفاده نمایید که حاوی 60 درصد الکل است. البته اگر در این روزها بتوانید الکل برای ضد عفونی پیدا کنید!

برای ضد عفونی کردن محیط و سطوح خانه و محل کار، آسانترین و در دسترس ترین محلول وایتکس می باشد.

وایتکس دارای غلظت 5 درصدی می باشد و یک تمز کننده و ضد عفونی کننده قوی به شمار می آید.

برای ضد عفونی کردن محیط و سطوح یک واحد از وایتکس را در 9 واحد آب سرد مخلوط کنید و برای ضد عفونی سطوح آن را اسپری کنید و بعد با دستمال محل را تمیز نمایید. این ترکیب نقش مهم و موثری در ضد عفونی شدن محیط دارد.

آیا برای ضد عفونی کردن دست ها و محیط می توان از الکل صنعتی یا متانول استفاده کرد؟

اتانول یا الکل سفید یک ترکیب شیمیایی خاص است که در نوشیدنی های الکلی با درصدهای مختلف وجود دارد.

اتانول کاربردهای مفید و فراوان دیگری نیز دارد و به دلیل نقطه انجماد پایین در صنعت ضد یخ سازی از آن بهره مند می شوند.

محلول 70 تا 85 درصد آن برای ضد عفونی کردن بسیار پر کاربرد است و برای از بین بردن باکتری ها ، ویروس ها و قارچ ها از آن ها استفاده می کنند.

اما متانول یا الکل صنعتی ضعیف ترین محلول در بین الکل ها برای از بین بردن میکروب ها می باشد و در موارد بسیار نادر از آن برای این امر استفاده می کنند.

همچنین الکل صنعتی از راه پوست، دستگاه تنفسی و دستگاه گوارشی  جذب بدن می شود و بسیار خطر زا است.

علاوه بر این بر روی بینایی بسیار تاثیر گذار است و فوق العاده قابل احتراق می باشد.  این محلول یک ماده ی سمی است و نوشیدن آن باعث نابینایی و حتی مرگ می شود.

به همین خاطر در این روزهایی که الکل سفید یافت نمی شود ممکن است بعضی از افراد به دنبال خرید این ماده خطرناک بروند که مصرف آن را اکیذا ممنوع می دانیم.

مواذ ضد عفونی کننده برای پیگشیری از کرونا ویروس

آیا کرونا ویروس درمان دارد؟  

درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد اما تحقیقات در حال انجام است. ولی در بیشتر موارد علائم خود به خود از بین می روند. در صورتی که علائم بیماری فراتر از علائم سرماخوردگی بود حتمن به پزشک مراجعه کنید.

پزشکان می‌توانند با تجویز داروی درد یا تب، علائم را تسکین دهند. CDC می‌گوید دستگاه بخور یا دوش گرم می‌تواند به گلو درد یا سرفه کمک کند. نوشیدن مایعات زیاد، استراحت و خواب کافی تا حد امکان همچنین می‌تواند در درمان این ویروس موثر باشد.

آیا برای متوقف ساختن کرونا، واکسنی وجود دارد؟

متاسفانه واکسنی برای توقف این ویروس کشف نشده است. بنابراین تنها راه جلوگیری از سرایت آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار در قرنطینه است.

به هیچ کدام از شایعاتی که مبنی بر درمان کرونا از جمله کشف واکسن، داروی ضد کرونا و … در صفحات مجازی تبلیغ می شود توجهی نکنید.

تنها راه برای رهایی از این بیماری پیشگیری از آن است. مراقب خود و اطرافیانمان باشیم.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *